školská 28

komunikační
prostor

Toto je archivní stránka ukončeného projektu z roku 2016.
This is an archived web site for a project that ended in 2016.
 
Performance

wakushoppu: Ewa Justka (PL) / Jackie Triste (HU)

Místo: Café V lese
Tue 9.9. - 19:30

Srdečně zveme na performance hostujících umělců Ewy Justky a Jackie Triste ve wakushoppu v Café V lese.

Ewa Justka (nar. 1989) je polská umělkyně v oblasti elektronických médií. V současné době žije v Londýně, kde studuje bakalářský obor Sound Arts & Design na London College of Communication. Zabývá se hardware hackingem, zvukovou instalací a improvizovanou noiseovou performancí, jejímž těžištěm je vytváření okamžitých vzájemných interakcí mezi DIY elektronickými nástroji a elektronickými obvody, lidským tělem, rostlinami nebo minerály.

Péter Szabó aka Jackie Triste (nar. 1978 v Rumunsku), je intermediální a konceptuální umělec, žije a pracuje v Maďarsku. Studoval na Vysoké škole výtvarného umění v Cluj - Napoca v Rumunsku a na maďarské Akademii výtvarných umění v Budapešti. Pracuje s širokou škálou médií včetně kresby, objektu, instalace a sociální akce, jeho práce často komentují současnou politickou a sociální situaci v Maďarsku. Jako performer vystupuje v improvizovaných noiseových setech s amplifikovanou kovovou krabicí.

Ewa Justka a Péter Szabó jsou hostující umělci galerie v rámci programu Visegrad Artist Residency Program – Visual & Sound Arts.

About the Artists 

Image