školská 28

komunikační
prostor

Toto je archivní stránka ukončeného projektu z roku 2016.
This is an archived web site for a project that ended in 2016.
 
Workshop

Xavier Charles

Dílna volné improvizace
10.4.12.4.

Francouzský klarinetista, hráč na vibrující reprosoustavu a respektovaný improvizátor Xavier Charles povede opět po čtyřech letech dílnu volné improvizace v hudbě v galerii Školská 28. Bohaté hudební vzdělání, letitou pedagogickou praxi, intenzivní spolupráci s hudebníky i vlastní zkoumání hraničních možností hudby uplatňuje Xavier Charles v mistrovských dílnách na konzervatořích a hudebních školách v Evropě i obou Amerikách.

Jeho tvorba sahá od elektroakustické improvizace, přes zvukovou poezii až po hlukový rock. Vystupuje na význačných festivalech improvizované hudby a jazzu v celé Evropě jako člen různých uskupení i sólově. Při svém ohledávání možností hudebního vyjádření Charles využívá speciální reprosoustavu, s jejímiž vibracemi dále experimentuje a vytváří zvukové vesmíry, propojující improvizovanou hudbu, výtvarné umění a elektroakustiku.

Třídenní dílnu budou spolu s Xavierem Charlsem dotvářet účastníci, prostor a aktuální atmosféra. Dílna bude zakončena v nedělní podvečer společným koncertem a koncertem Xaviera Charlse, Zdeňka Závodného a dua +x (Tomáš Mika a Ian Mikyska).

Časový harmonogram:
pátek 10.4. 17:30-20:30
sobota 11.4. 10:00-12:30; 14:30-17:00
neděle 12.4. 10:00-13:00
(včetně přestávek dle dohody)

Počet míst na dílnu je omezený na max. 12 účastníků.
Kurzovné: 800 Kč.

Registrace na e-mailu: petr.vrba@post.cz
O potvrzení účasti budete informováni.

Dílna je součástí třítýdenního rezidenčního pobytu Xaviera Charlese v Praze v rámci tvůrčích pobytů programu galerie Školská 28.

Entry Fee: 800 Kč