školská 28

komunikační
prostor

Toto je archivní stránka ukončeného projektu z roku 2016.
This is an archived web site for a project that ended in 2016.
 
Workshop Discussion Presentation

Shelley Hirsch

Explore Your 1000 Voices
Thu 9.4. - 18:00

Přednáška a dílna (18 - 21h)

Dílna americké zpěvačky a performerky přiblíží metody uvolnění představivosti, magii zvukových obrazů, hledání reálného a imaginárního jazyka, lokalizování a vnímání rezonancí v těle, využití pohybu v místnosti k vytváření zvuků, aktivace paměti, improvizaci s rozšířenou slovní zásobou, vlastním jazykem, který vás zavede do nečekaných oblastí vlastní mysli. Dílnu Shelley uvede ukázkami vlastní tvorby.

Dílna je určena pro každého, včetně herců, zpěváků, hudebníků, zvukových a vizuálních umělců.

Shelley Hirsch je známá zpěvačka, hudební skladatelka, "vypravěčka příběhů" a umělkyně. Její tvorba byla prezentována po celém světě.

Je pro ni typická kombinace vytváření zvukových obrazů inspirovaných vědomím, pamětí a archetypy. Využití automatického "proudu vědomí" doplňuje její talent spontánní vynalézavosti.

"Newyorská diva Shelley Hirsch je schopna se pohybovat mezi téměř operním projevem, šansonem, folkem, jazzem a rockem až po běsnivé vokální akrobacie. To vše ovšem vždy v nezvyklých polohách. Shelley není jen zpěvačkou, ale také herečkou, která umí střídat role a masky, do nichž se dokáže dokonale vciťovat."
(Petr Slabý, Uni, 2015)

"Hirsch je žena 1000 hlasů": "výjimečná zpěvačka, ... vynalézavá, kousavě satirická a virtuózní ... brilantní a ohromující vystupování na jevišti."
(New York Times)

.
.
Úvodní prezentace je volně přístupná. Počet míst na následnou dílnu je omezen na 15 účastníků.
Registrace na dílnu: skolska28@skolska28.cz

Připravila Galerie Školská 28 ve spolupráci s Agosto Foundation.

Entry Fee: 200 Kč – Reduced: 150 Kč