školská 28

komunikační
prostor

Toto je archivní stránka ukončeného projektu z roku 2016.
This is an archived web site for a project that ended in 2016.
 
Workshop

Carolina Andreetti & Hernán Hayet

TAPP ( Taller de Proyectores Precarios ) “Dílna křehkých projektorů”
+ Zvuková laboratoř
23.5.24.5.

Dvě simultánní audiovizuální dílny pod vedením argentinského dua.

Carolina Andreetti poradí, jak na výrobu vlastních analogových nástrojů k projekci, a to s využitím recyklovaných materiálů nebo odpadu. Během dílny budou účastníci seznámeni s různými systémy analogové projekce - konstrukce několika prototypů projektorů založených zejména na principu diaprojektoru a retroprojektoru a zkoumání jejich možností ve skupinové improvizaci. Určeno zejména lidem se zájmem o audiovizuální umění, scénickou a kolektivní improvizaci v reálném čase. Předchozí zkušenost není podmínkou. “TAPP” je konceptem Azuceny Losany a Caroliny Andreetti, který od roku 2012 rozvíjejí v rámci různých projektů a na různých institucionálních úrovních.

Zvuková laboratoř Hernána Hayeta je dílnou pro všechny, které zajímá možnost vytvářet vlastní hudební nástroje z recyklovaných nebo odpadních materiálů. Budeme pracovat se zesilovacími systémy, s piezo a magnetickými snímači. Vytvoříme prototypy nástrojů na základě vlastních inspirací a pravidel. Každý účastník by měl nalézt a osvojit si techniku hraní na tyto vyjímečné nástroje bez tradice a historie, aby mohl sdílet a zkoumat jejich a svoje možnosti v rámci ansámblu audiovizuální improvizace.

Dílny jsou určené lidem se zájmem o synestezii, audiovizuální umění, kolektivní improvizaci, tvorbu a poslech v reálném čase, aj. s/bez předchozí zkušenosti.

V rámci dílen proběhne v sobotu 23.04. performance lektorů dílny s projektem Pichincha8.

Kapacita je omezena na 20 osob.

Kurzovné na oba dny: 600 Kč

Registrace a informace: michal@skolska28.cz

“TAPP” je konceptem Azuceny Losany a Caroliny Andreetti, který od roku 2012 rozvíjejí v rámci různých projektů a na různých institucionálních úrovních:
Circuito C!NICO (CABA), Espacio Fundación Telefónica (CABA), Media LAB CHACO (Resistencia, Chaco), FestiFreak (La Plata) Muestra “Lumiere Le Parc”, Casa Daros (Rio de Janeiro, Brasil) La Ira de Dios Espacio de Arte ( CABA)

http://proyectoresprecarios.blogspot.com.ar/

Carolina Andreetti žije a pracuje v Buenos Aires. Absolvovala magisterský program “Artes visuales” a obor socha na IUNA (Národní Univerzitní Institut Umění). Její umělecká praxe je spojena s výzkumnými projekty a akcí ve veřejném prostoru. Tvoří v médiu videa, performance a prostřednictvím zvukových a audiovizuálních experimentů v reálném čase. Je součástí nezávislého kolektivu Circuito CINICO / Okruh organizované domácí iniciativy. Kurátorka videolabelu současného argentinského videa La Copia Infiel. Spolupracuje s galerií la Oficina Proyectista. Vyučuje výtvarné umění na veřejné výtvarné škole.

Hernan Hayet žije a pracuje v Buenos Aires. Baskytarista, skladatel a hudební producent. Studoval na Institutu lidové hudby v Avellanedě (EMPA) s Mono Fontanem, Cesarem Franovem, Claudiem Caldinim a dalšími muzikanty, se kterými se setkal v‍ hudebních uskupeních a jiných projektech. Jeho tvorba zahrnuje široké hudební spektrum. Používá jak formální nástroje, tak objekty denní potřeby, které nahrává a potom digitálně manipuluje ve smyslu domácího samplování. Ve svých sólových projektech pracuje s projekcí Super 8 a pomocí zvukových projektorů a jejich magnetických hlav v reálném čase komponuje zvukovou stopu. Je součástí nezávislého kolektivu Circuito CINICO / Okruh organizované domácí iniciativy.

Entry Fee: 600 Kč

Images