školská 28

komunikační
prostor

Toto je archivní stránka ukončeného projektu z roku 2016.
This is an archived web site for a project that ended in 2016.
 
Concert

veRmulsCHt & Loliny Loopy

audio video performance & weird pop
Mon 14.9. - 19:30

Trio veRmulsCHt pracuje s videoprojekcí, terénními nahrávkami, laptopy, objekty, saxofony a mluveným slovem. Většinu záznamů členové sbírají během svých cest po světě, skladebně s nimi improvizují a dekonstruují tak subjektivní paměť cestovatele do podoby nesourodé zvukové a obrazové koláže.
Trio tvoří dva saxofonisté, elektronici Pierre Borel a Paul Roth spolu s video tvůrkyní Léou Lanoe.

Loliny Loopy je pražské experimentální elektroakustické duo. Jeho hudební projev se vyznačuje kontrastním pojetím dvou různých přístupů ke hře s harmonií a rytmem. Hru a vnímání hudby Matěje Šenkyříka (kytara, klarinet) a Jáchyma Šenkyříka (cello) ovlivňují odlišní umělci. Z mnohých stojí u Matěje za zmínku například Steve Reich, The Legendary Pink Dots, The Residents, Lou Reed. U Jáchyma Arvo Pärt, Philip Glass, Maya Beiser, Miles Davis, MGMT, Peter Gabriel. Odlišnost přístupů podporuje pestrost jejich hry. Jednotlivé skladby se pohybují na hraně minimalismu až pop-music a těžko bychom našli srovnání s jinými projekty. Často svými skladbami odkrývají nefunkčnosti hraných struktur a konfontují je s líbivými harmoniemi. Neotřelým zvukovým projevem se snaží spolu s posluchači odhalovat skryté nuance v hudbě, která je odlišná, přestože zdánlivě povědomá.

Pierre Borel (FR/DE) – spoluzakladatel Umlaut Records; saxofon, field recordings, objekty
Pařížský saxofonista a skladatel, improvizátor a experimentátor. Od roku 2006 žije v inspirativním Berlíně a vystupuje po celé Evropě, v Japonsku a Spojených státech. Mezi jeho nejčastější spoluhráče patří Tobias Delius, Hannes Lingens, Derek Shirley, Tetuzi Akiyama, Christoph Kurzmann, Axel Dörner, Sven Ake Johannson, Didier Lasserre a další. Vzděláním je jazzový hudebník, dále studuje filosofii. Spolu s Florianem Bergmannem a Hannesem Lingensem vede berlínský kolektiv Umlaut Records, který v posledních letech vydal mnoho nahrávek a uspořádal čtyři festivaly improvizované hudby.

Paul Roth (US/DE) – saxofon, hlas, texty, field recordings, člen kurátorského týmu klubu Ausland v Berlíně. Narodil se roku 1983 v Buffalo ve státě New York. Improvizuje, komponuje, píše, hraje na altový saxofon; teoretik a muzikolog. Využívá nejrůznější prostředky k tomu, aby dosáhl nekonvenčního, až překvapivého nastolení zvuku a jeho uspořádání v čase a prostoru.

Entry Fee: 80 Kč – Reduced: 60 Kč