školská 28

komunikační
prostor

Toto je archivní stránka ukončeného projektu z roku 2016.
This is an archived web site for a project that ended in 2016.
 
Concert

Transitory Museum of Minds

volná improvizace
Thu 19.5. - 19:30

Mezinárodní trio Transitory Museum of Minds vystupuje od jara 2015. Hraje improvizovanou hudbu využívající mnoho hudebních i mimohudebních referencí. Jejich hudba je intenzivní, využívá velkých kontrastů a momentů překvapení.

Christian Balvig (DK) - piano, syntezátor
Dre Hocevar (SLVN) - bicí
Michal Wróblewski (CZ) - saxofon

Christian Balvig je dánský pianista a skladatel, studoval na RMC v Kodani a nyní pokračuje na různých školách ve Skandinávii ve speciálním skladatelském programu. Komponuje hudbu pro různé orchestry a ansámbly a vede několik svých souborů, jako např. Streams of Eyebeams nebo Nancarrow Trio.

Dre Hocevar je slovinský bubeník žijící v New Yorku, kde také vystudoval prestižní New School. Vystupuje s různými tělesy a spolupracuje s hudebníky jakými jsou například Joe Morris, Nate Wooley, Sam Pluto nebo Steve Lehmann. Se svým autorským projektem vydal dvě desky u vydavatelství CleanFeed Records a další album se chystá vydat v tomto roce.

Michal Wróblewski je saxofonista a skladatel z České Republiky žijící v Norsku. Kromě čtyř svých autorských projektů- E Converso, Swomp, KIAP a Michal Wróblewski Ensemble se věnuje i různým dalším improvizačním tělesům. Natočil a vydal dvě alba s kapelami Mocca Malacco a E Converso (Hevhetia) a v letošním roce se chystá vydat další, tentokrát s norským projektem KIAP.

Entry Fee: 80 Kč – Reduced: 60 Kč