školská 28

komunikační
prostor

Toto je archivní stránka ukončeného projektu z roku 2016.
This is an archived web site for a project that ended in 2016.
 

Epifanie - Frontiers of Solitude

Exhibition

Epifanie - Frontiers of Solitude

Layla Curtis (UK), Paul Chaney (UK), JSD (Jedinečné svatopěstitelské družstvo), Michal Kindernay (CZ), Elvar Már Kjartansson (IS), Josef Koudelka (CZ), Julia Martin (IS/NO), Pavel Mrkus (CZ), Vladimír Turner (CZ), Steina Vasulka (IS), Robert Vlasák (CZ), Martin Zet (CZ)
v Domě umění Ústí nad Labem
Kurátoři výstavy: Dagmar Šubrtová a Miloš Vojtěchovský
v Domě umění Ústí nad Labem
8.9.22.10.
Wed 7.9. - 17:00

Výstava v Domě umění v Ústí nad Labem navazující na roční projekt Na pomezí samoty, realizovaný Galerií Školská 28 ve spolupráci s Atelierem Nord (NO) a Centrem pro výtvarné umění Skaftfell (IS).

Slovo epifanie – zjevení se dotýká vedle biblického, náboženského nebo metafyzického významu i otázky vztahu člověka a přírody, vztahu myšlení a skutečnosti. Výstava navazuje na sérii tří umělecko-vědeckých expedic na Island, do severních Čech a do severního Norska.

Série výstav a doprovodných programů nastiňují vztahy a hlubokou provázanost mezi kulturní, ekonomickou, politickou a etickou problematikou tíživých environmentálních otázek dneška.

Více informací o projektu a doprovodných programech na webu a facebooku.
www.frontiers-of-solitude.org l www.duul.ujep.cz

Připravili: Galerie Školská 28 (Dagmar Šubrtová, Miloš Vojtěchovský, Michal Kindernay) ve spolupráci s Fakultou výtvarného umění a designu UJEP a Domem umění Ústí nad Labem. Projekt Na pomezí samoty byl koncipován a iniciován Galerií Školská 28 (DEAI/Setkání) ve spolupráci s Atelierem Nord, Centrem pro výtvarné umění Skaftfell. Byl podpořen grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v Programu CZ06 Kulturní dědictví a současné umění v rámci EHP fondů 2009 – 2014.

Epiphany – Frontiers of Solitude

Exhibition

Epiphany – Frontiers of Solitude

Layla Curtis (UK), Paul Chaney (UK), JSD (Jedinečné svatopěstitelské družstvo), Michal Kindernay (CZ), Elvar Már Kjartansson (IS), Josef Koudelka (CZ), Julia Martin (IS/NO), Pavel Mrkus (CZ), Vladimír Turner (CZ), Steina Vasulka (IS), Robert Vlasák(CZ), Martin Zet (CZ)
at Dům umění Ústí nad Labem
Curators: Dagmar Šubrtová and Miloš Vojtěchovský
in the Ústí nad Labem House of Arts.
8.9.22.10.
Wed 7.9. - 17:00

An exhibition in the Ústí nad Labem House of Arts and symposium created within the framework of the international transdisciplinary project Frontiers of Solitude.

The exhibition and the accompanying program serve as an attempt to outline the relationships among the cultural, economic, and ethical issues of the environmental challenges we currently face.

More information about the project and accompanying programs at our web and Facebook page.

www.frontiers-of-solitude.org l www.duul.ujep.cz

Both the exhibition and the symposium are part of the Frontiers of Solitude project, which is supported by a grant from Iceland, Liechtenstein and Norway through the EEA Grants (Program CZ06 Cultural Heritage and DUUL Contemporary Art). The project is a joint initiative of the Školská 28 Gallery (Deai/setkání), the Atelier Nord and the Skaftfell Center for Visual Arts in Iceland. Project which has been supported by a grant from Iceland, Liechtenstein and Norway through EE Grants.