školská 28

komunikační
prostor

Toto je archivní stránka ukončeného projektu z roku 2016.
This is an archived web site for a project that ended in 2016.
 

Handa Gote

Skupina Handa Gote vznikla v roce 2005 v Praze. Profiluje se jako konceptuální postdramatické divadlo, střídající ve svém instrumentáři zvukové instalace, pohybové a taneční divadlo, živou hudbu, výtvarné umění, mediální archeologii a technologie. Tvorba skupiny je ovlivněna minimalismem, východní filozofií i hnutím diy. Mísí v sobě české kutilství, recyklaci objektů i technologií a inspiraci estetickými kategoriemi Sabi a Mono no aware. Trademarkem skupiny je alternativní práce se samotným prostorem, kde pomocí různých předmětů běžného užití a samotné divadelní techniky vytváří svébytnou verzi scenografie.

Inspirace tvůrců se často nalézá za hranicemi divadla a vede až do světa vědy a techniky. Dokumentární aspekt představení bývá často východiskem pro kontemplativní jevištní obrazy. Skupina se často inspiruje kulturou přírodních národů, předtechnickou civilizací a také obecně přírodními jevy. Toto netvoří rozpor pro umělecké využívání jakýchkoliv moderních i zastaralých technologií. Handa Gote je japonský výraz pro pájku.

Personnel: Tomáš Procházka/Federsel (audio) - nalezené objekty, magnetofon,feedbacks, field recordings • Jakub Hybler (video) - nalezené objekty, baterky, čočky, videokamery, bezpečnostní kamerky, kaoss entrancer • Jan Dörner a/nebo Robert Smolík - manipulace s objekty.

 Handa Gote

Země 

Česká republika

Medium 

performance