školská 28

komunikační
prostor

Toto je archivní stránka ukončeného projektu z roku 2016.
This is an archived web site for a project that ended in 2016.
 

Jamie Drouin

Hostující umělec
15.11.15.12.

Kanadský umělec Jamie Drouin zkoumá zvukové palety elektrického šumu a používá tento materiál jako kompoziční hudební formy. Ve svých instalacích a improvizovaných performancích používá malý syntesizátor a rádio přijímač, se kterými vytváří subtilní skladby ve kterých hledá způsoby, jak přeměnit snímání posluchače a zbavit jej zažitých návyků.

Drouinovy práce byly představeny na řadě mezinárodních scén včetně Biennial of the Americas (Denver), Mutek (Montreal), TodaysArt (Hague), Decibel Festival (Seattle), Montréal Museum of Contemporary Art (Montreal), Henry Art Gallery (Seattle), Communikey (Boulder), La Société de Curiosités (Paris), nebo General Public (Berlin). Jeho nahrávky byly vydány na labelech con-V, Oral, Dragon's Eye Recordings, Mutek_Rec, Rope Swing Cities a Infrequency Editions. Spolupracoval například s Crys Cole, Mathieu Ruhlmann, Yann Novak, Skoltz Kolgen, Lance Austin Olsen a Karl Kliem.

Jamie Drouin je také spolu-zakladatel INFREQUENCY EDITIONS, působí jako kurátor různých skupin zvukových umělců, a vystupuje jako součást dua DROUIN/OLSEN, v projetu s Lance Austin Olsenem.

http://www.jamiedrouin.com/

Jamie Drouin

Země 

Kanada

Medium 

sound art, hudba