školská 28

komunikační
prostor

Toto je archivní stránka ukončeného projektu z roku 2016.
This is an archived web site for a project that ended in 2016.
 

Lucie Vítková

Studovala na konzervatoři v Brně, kde absolvovala hru na akordeon (u Miroslava Moryse). Zde se také věnovala kompozici pod vedením Pavla Nováka Zemka. Od roku 2008 studuje kompozici u Martina Smolky na JAMU v Brně a začala se aktivně zajímat i o improvizovanou hudbu pod vedením Jaroslava Šťastného. Při studiu hudby zároveň vyučuje step na Divadelní fakultě JAMU.

Zúčastnila se různých skladatelských a improvizačních kurzů, kde ji například učili: Richard Ayres, Mark Bobak, Thomas Buckner, Petr Kotík, Bernhard Lang, Zsolt Nagy, Phill Niblock, Fabián Panisello, Rod Paton, David Rosenboom, Rebecca Saunders, Michael Schumacher, Elliott Sharp, Christopher Williams, Christian Wolff, Walter Zimmerman…

Improvizaci se věnuje nejen sólově, ale spolupracovala i s dalšími hudebníky: Bozzini Quartet, Daan Vandewalle, Robin Hayward, Etelka Nyilasi, George Cremaschi, Thomas Buckner, Christian Wolff, Ellliott Sharp, Rod Paton, duo Palagrachio (Ivan Palacký, Peter Graham), Christopher Williams, Rainer Wiens, Ganesh Anandan, …

Dále se podílí na mezinárodním projektu ÖNCZkekwist - 28 členný improvizační orchestr, se kterým vystupovala a nahrávala v ÖRF ve Vídni.

Je členkou brněnského improvizačního souboru Marijan (Ivo Medek, Petr Pařízek, Jan Kavan, Lenka Sarah Žalčíková...) a členkou židovské skupiny Hachucpa. Spolupracuje s různými interprety nebo vystupuje i sólově. S brněnskou kulturní scénou se setkává také prostřednictvím komponované hudby k filmu nebo divadlu.

V roce 2011 realizovala zvukovou instalaci pro Den kostelů - Dotknout se místa (věž kostela sv. Jana Křtitele ve Frýdku-Místku) a spolupracovala na projektu Akustické obrazy (s Pavlem Korbičkou).

soundcloud.com

Lucie Vítková

Země 

Česká republika

Medium 

zvukové umění, hudba