školská 28

komunikační
prostor

Toto je archivní stránka ukončeného projektu z roku 2016.
This is an archived web site for a project that ended in 2016.
 

Marcin Dymiter

Hostující umělec
1.7.30.9.

Marcin Dymiter aka Emiter je hudebník, improvizátor, skladatel a zvukový umělec, který kombinuje terénní nahrávky, akustické nástroje a elektronický zvuk. Pracuje s elektronickou a improvizovanou hudbou. Spojuje zvuk v lo-fi a hi-fi kvalitě a využívá efekty zvukové interference. Vytváří zvukové instalace, rozhlasové pořady, filmovou hudbu a performance ve veřejném prostoru. Získal stipendium polského Ministerstva kultury /2011/, od Pomořanského regionu /2008, 2009/ a Universität der Künste v Berlině /2005/. Improvizuje k projekci němých filmů, spolupracuje s vizuálními umělci a tanečníky. Organizuje zvukové workshopy. Společně s Ludomirem Franczakem organizuje Mikro-makro festivala a je členem projektů: Emiter, Emiter - Franczak audio video performance a North Lines.
Výběr ze zvukových děla a field recording: "Soundpostcards monastery Tyniec" /2011/, "Soundpostcards Bytom" /2010 - Gallery of Contemporary Art Kronika/, "4 elements of nature - sound, action and concept" /Francisco Lopez, Marcin Dymiter, Alfredo Costa Monteiro, Rob Curgenven, zvuková výstava "The end of tape" /Poznań, Toruń/, zvuková akce - Lublin, zvuková instalace "Alphabet" Obphon Festival - Kirschau, /2009/, zvuková instalace "Sea sea" /Gdańsk, Elblag, Bytom/, audiovizuální akce /concrete poetry MAK, Vídeň/, hudba k vizuálním projektům Joanny Rajkowské.

Marcin Dymiter vydává nahrávky u Monotype Records, Audio Tong atd. Vytvořil zvukové instalace pro veřejné a výstavní prostory, například pro Galerii současného umění v Bytomi a Galerii EL v Elblagu.

www.emiter.org

Residence Marcina Dymitera je podpořena v rámci programu Visegrad Artist Residency Program. Visegradfund.org/residencies/varp

Marcin Dymiter

Země 

Polsko

Medium 

sound art, hudba