školská 28

komunikační
prostor

Toto je archivní stránka ukončeného projektu z roku 2016.
This is an archived web site for a project that ended in 2016.
 

Balázs Antal

Hostující umělec
1.10.30.12.

Balázs Antal je maďarský vizuální a konceptuální umělec. Narodil se v roce 1978 v Debrecenu. V letech 2000 až 2005 studoval grafiku na Hungarian Academy of Fine Arts.
Od roku 2007 Antal spolupracuje s László Hatházim v oblasti akčního umění. V jejich dřívějších projektech používají nedůležité nebo zastaralé objekty a symboly a vytrhují je z jejich původního kontextu, například tygr strážící bránu čínského tržiště v akci "Tigers on the market". Zahrávají si s původním významem objektu, ke kterému přidávají nové vrstvy.
Během rezidence se Antal a László chtějí zabývat výzkumem filmů, které obsahují záběry na pražské domy. Chtějí hledat filmové segmenty, které obsahují také zvuk. Tyto krátké, několikavteřinové záběry se nejčastěji používaly v celovečerních filmech pro navození určité nálady nebo atmosféry. Balász and László chtějí připravit z nalezených materiálů krátký film s využitím původního zvuku.

Antal Balász je rezidentem galerie v rámci programu Visegrad Artist Residency Program. visegradfund.org/residencies/varp

Balázs Antal

Země 

Maďarsko

Medium 

vizuální umění, konceptuální umění, akční umění