školská 28

komunikační
prostor

Toto je archivní stránka ukončeného projektu z roku 2016.
This is an archived web site for a project that ended in 2016.
 

Csilla Hódi

Hostující umělec
1.8.31.10.

Csilla Hódi pracuje a žije v Budapešti, studovala fotografii na Uměleckoprůmyslové škole Moholy - Nagy v Budapešti.V roce 2010 začala spolupracovat s Virág Bogyó, založily skupinu „P.R. group“.
Členové skupiny se při svých akcích setkávají s lidmi z mnoha různých sociálních prostředí. Tato setkání jsou vlastní esencí práce „P.R. group“ a účastí na nich se z těchto lidí s odlišným sociálním a kulturním vybavením stávají umělci. To je také důvod proč se identita a počet členů skupiny mění s každou novou událostí. „P.R. group“ chce odhalovat absurdní jevy v sociální realitě, maskované zdánlivou normalitou.
Rezidenční projekt Csilly Hódi a Virág Bogyó „Fair - y - count store", je sociální akce inspirovaná turistickým zážitkem z Prahy, kde jsou v obchodech a restauracích dvojí ceny - pro Čechy a pro turisty. Csilla a Virág chtějí provozovat na vltavské náplavce malý obchůdek, kde se ceny budou lišit podle národnosti kupujícího. Základem ceny bude obvyklá česká cena zboží, vynásobená podílem zahraniční a české průměrné mzdy, což nastolí jakousi instantní sociální spravedlnost. Výdělek bude schraňován v galerii a o tom, jak s ním bude naloženo, rozhodnou pravděpodobně facebookoví příznivci projektu Csilly a Virág.

Csilla Hódi je rezidentem galerie v rámci programu Visegrad Artist Residency Program - Visual&Sound Arts. visegradfund.org/residencies/varp

blog o projektu : http://fair-y-count-store.tumblr.com/

Csilla Hódi

Země 

Maďarsko

Medium 

akční umění, sociální umění