školská 28

komunikační
prostor

Toto je archivní stránka ukončeného projektu z roku 2016.
This is an archived web site for a project that ended in 2016.
 

Deborah Stratman

Deborah Stratman je americká umělkyně a filmařka z Chicaga, která se zajímá o problematiku krajin a systémů. Její filmy nevyprávějí příběhy, spíš naznačují a otevírají různé problémy. Většina jejích děl tématizuje vztahy mezi fyzickým prostředím a lidským bojem o moc a kontrolu, který se ve tváři krajiny odráží.

V jejích posledních filmech se objevují otázky a vyprávění o současných fenoménech jako jsou víra, svoboda, rozpínavost a paranormální jevy. Stratmanová používá různá média, včetně sochy, fotografie, kresby a zvuku. Vystavovala například na Whitney Bienniale, v Museu of Modern Art v New Yorku, Centre Pompidou, Hammer Museum, Witte de Withv Rotterdamu, Walker Art Center, nebo Yerba Buena Center. Je autorkou řady site-specific projektů realizovaných ve spolupráci například s Center for Land Use Interpretation, Temporary Services, Mercer Union v Torontu, Blaffer Gallery v Houstonu, Klondike Institute of Art & Culture v Yukonu a Ballroom Gallery v Marfě.

Její filmy byly promítány na přehlídkách a festivalech jako Sundance, Viennale, Full Frame, Ann Arbor, Oberhausen a Rotterdam. Je držitelkou grantů od Fulbrightovy a Guggenheimovy nadace, ceny Creative Capital award. V současnosti vyučuje na University of Illinois v Chicagu.

http://www.pythagorasfilm.com/

Deborah Stratman

Země 

USA

Medium 

film, video, sochařství