školská 28

komunikační
prostor

Toto je archivní stránka ukončeného projektu z roku 2016.
This is an archived web site for a project that ended in 2016.
 

Ewa Justka

Hostující umělec
1.7.30.9.

Ewa Justka (nar. 1989) je polská umělkyně v oblasti elektronických médií. V současné době žije v Londýně, kde studuje bakalářský obor Sound Arts & Design na London College of Communication.

Hlavní oblastí zájmu Ewy Justky je zvuková materialita různých živých i neživých objektů ( lidských těl, částí rostlin, elektronických obvodů ) a z nich vybudovaných systémů; ve své umělecké práci zkoumá tělesnost těchto objektů prostřednictvím vytváření okamžitých vzájemných interakcí. Vystupuje také jako performerka noise music, vytváří interaktivní zvukové instalace, věnuje se hardware hackingu.

Ve svém rezidenčním projektu „ Hmat " bude Ewa Justka pracovat se vzájemným propojením lidských smyslů pomocí zkoumání akustických vlastností objektů , integrace akustických a elektronických nástrojů a experimentů se světlem .
" Můžeme smysly cítit ? Jsou jednotlivé smysly od sebe oddělené, nebo by neexistoval žádný zrakový vjem bez doteku, žádný dotek bez chuti a tak dále ? Jak sdílíme smysly v umění ? To jsou otázky, na které se pokusím odpovědět. " (E.J.)

Ewa Justka je rezidentem galerie v rámci programu Visegrad Artist Residency Program - Visual&Sound Arts. visegradfund.org/residencies/varp

Ewa Justka

Země 

Polsko

Medium 

zvukové umění, elektronická hudba