školská 28

komunikační
prostor

Toto je archivní stránka ukončeného projektu z roku 2016.
This is an archived web site for a project that ended in 2016.
 
Hlavní Galerie

Mezi stropem a podlahou

Vilém Novák, Jan Rous, Pavel Sterec
1.4.9.4.
Pá 30.3. - 20:00

Mezi stropem a podlahou, především jedná-li se o galerii, je prázdný prostor, který je znovu a znovu naplňován. Do jisté míry byl právě tento proces určující pro výstavu Viléma Nováka, Jana Rouse a Pavla Sterce.

Vilém Novák ve své instalaci "Kukátko" vytváří 3D model galerie a prolíná v něm bez jakékoli chronologie fotky z akcí, které ve Školské 28 proběhly s akcemi vyfabulovanými. Instalace Jana Rouse a Pavla Sterce se skládá ze tří částí: strojových vzorníků barev, pohybujících se monochromatických obrazů a fotky narcistního malíře. Je to jakási stupnice od neosobního k přebujelému egu. Pohybující se obrazy někde napůl mezi vzorníkem barev a "dílem" (Blíže k vzorníku barev) hledají možná rovnováhu a to je nutí k neustálému pohybu, možná se snaží ze studu utéci ze stěny tak, jako zmateně pobíhají brouci, když někde nadzvednete kámen a možná jsou to stupně jakéhosi stále pohybujícího se grafu s daty o lidské touze naplnit galerii.
Vilém Novák
*1981, 2002-2003 fakulta sociálních studií Masarykovy Univerzity v Brně, obor psychologie se sociální politikou a prací. 2003-2006 FaVU VUT v Brně, ateliér multimédií Richarda Fajnora. V roce 2006 absolvoval stáž v ateliéru nových médií Michala Bielického na AVU. V současnosti je na stáži na katedře audiovizuálních studií FAMU. Jeho tvorba je zaměřena především na interaktivní 3D aplikace v propojení na instalace, tracking, a sledování lidského chování. Samostaně vystavoval na festivalu Přesahy (Brno, 2002) a účastnil se festivalu Enter multimediale 2 (Praha, 2005).
Jan Rous
*1981, v letech 2001-2003 studia Romštiny a Madarštiny na FFUK v Praze, 2003-2004 LA ateliér Interaktivní média pod vedením Adély Matasové a Pavla Kopřivy. Letos zahájí studium AVU, Škola monumentální tvorby Jiřího Příhody.

Dříve pracuje především s novými divadelními formami ve spojení s výtvarným uměním a experimentální hudbou, v poslední době se věnuje zejména tvorbě audiovizuálních instalací a projekcí pro divadelní představení pro Prague Fringe Festival, experiemntální prostor Roxy/NoD, 4+4 dny v pohybu, Entre pasos (D/Kuba), PostBG (NL), Renegade Theatre (F/D).
Pavel Sterec
*1985, studia na FaVU VUT v Brně, ateliér performance prof. Tomáše Rullera a JAMU, ateliér KSFT prof. Ctibora Turby. V současné dobe studuje na AVU - Školu konceptuální tvorby prof. Miloše Šejna. Pohybuje se na poli performance, zvukového umění, rádio a socio artu. Organizátor a kurátor festivalů performance Tu I Onde, Praha, 2005 a 2006. Zakladatel elektroakustického tělesa Kunst-ruch-ter. Od roku 2005 člen rádia lemurie. Účast na projektech Radiorevolten, Halle, 2006, AJAJAJ festival, Zlín 2006, 4 dny v pohybu, Transmediale 33 99 records, Berlín 2006. Spolukurátor letošní výstavy vizuálního a zvukového umění Here2Hear v rámci festivalu SPERM 2007.

Výstava je připravena ve spolupráci s Asociací MLOK.

Mezi stropem a podlahou