školská 28

komunikační
prostor

Toto je archivní stránka ukončeného projektu z roku 2016.
This is an archived web site for a project that ended in 2016.
 

Školská chile out

Open Situations 6
Po 26.11. - 19:00

Dj-vj Kaspar Bucher
za barem destilace chilského pisca - Joaquin Vial
recitace portugalských básní - Tiago Patricio
školská - obvyklá vařba husté dýňové polévky

Kaspar Bucher /Švýcarsko/, Joaquín Luzoro Vial /Chile/ a Tiago Patricio /Portugalsko/. Ukázky z jejich tvorby. Video, projekce, objekty a recitace.

Kaspar Bucher /*1976 ve Schlierenu/, původně zahradník, vystudoval současné umění na Vysoké umělecké škole v Bernu. Vytváří objekty, kreslí, vyšívá a performuje. Jeho 3D objekty jsou napodobeninami předmětů z každodenního života, které změnou materiálu nebo formy přesáhnou úzký utilitární záměr. Nutí tak diváka ponořit se do vlastních vzpomínek na základě přemýšlení o původní funkci konkrétního předmětu. Vystavuje od roku 2002, v současné době například "repliky" kuželů užívaných k dopravnímu značení vyrobené z porcelánu. ("Pilonen", Gallery room of Yamatuti, Bern, červen až srpen 2007) www : kasparbucher.ch

Joaquín Luzoro Via /*1981 v Santiago de Chile/, v roce 2004 dokončil studium malby na Universidad de Chile, v roce 2005 stipendijní pobyt na univerzitě v Sieně (It). Pracuje s fotografií, videem, sítotiskem, zvukem a performancí. Většina jeho uměleckých konceptů má site-specific charakter.
Vystavuje od roku 2002. Posledním projektem byl cyklus performancí nazvaný "Foto Carné (ID photo)" prezentovaný v santiagské galerii Metropolitana v červnu 2005.
Joaquín zanechal v ulicích jedné čtvrti Santiaga de Chile svou pasovou fotografii a poté skrytou kamerou zaznamenal chování a reakce kolemjdoucích. Prostřednictvím tohoto cyklu zkoumal úlohu fotografie jako formy obrazu a významový vztah jednotlivých sekvencí vzhledem k realitě.

Tiago Patricio Portugalsko /bez záznamu/. Sympatický, černovlasý a tichý básník z Iberského poloostrova.

Nepravidelné neformální večery nazvané "Open Situations" jsou věnovány prezentaci uměleckých projektů a tvůrčích záměrů (video, instalace, performance, aj.), k přátelskému posezení a diskusi. Příspěvky by neměly přesahovat délku 20 min. Návrhy do dalšího večera 0S nám můžete zasílat na skolska28@skolska28.cz.

Open Situations 6