školská 28

komunikační
prostor

Toto je archivní stránka ukončeného projektu z roku 2016.
This is an archived web site for a project that ended in 2016.
 
Hlavní Galerie

Nekonečný obraz

Michaela Petrů, Edita Pattová
11.3.28.3.
Po 10.3. - 19:00

Akademická malířka Michaela Petrů a studentka brněnské FAVU Edita Pattová nevystavují společně náhodou, spojuje je hledání nových vyjadřovacích možností obrazu. V tomto případě hlavně obrazu tvořeného barvou, využívajícího fyzikálních kvalit barev a jejich kombinací.

Autorky použily formu obrazu, ačkoli se záměrně distancují od jeho tradiční podoby. Malba nebo konfrontace s malbou ale zůstává v ohnisku jejich zájmu. Zajímá je hledání nových forem a možností tohoto média.
Je to zde právě obraz, který vyžaduje různé způsoby vnímaní a k tomu využívá různobarevných světelných projekcí, průhledných materiálů a variabilů uváděných do pohybu samotným divákem. Nezůstávají tedy u tradiční formy obrazu, ale intenzivně hledají jeho nové možnosti i uplatnění.
Řečeno slovy Michaely Petrů: "Tématem projektu je nekonečnost vizuálního projevu. Projekt si klade za cíl posunout hranice chápání tohoto média. Malba bez omezení klasickýh prostředků dostavá nový význam. Obraz se může stát projekcí, objektem nebo být jen nehmotnou myšlenkou. Cílem našeho projektu je snaha aktivně zapojit diváka do akce s výtvarným dílem a rozšířit mu obzor vnímání."
Kurátor výstavy Mgr. Petr Štěpán

nekonecny obraz

Další fotografie 

Michaela Petrů
Edita Pattová
Nekonečný obraz - vernisáž (2)
Nekonečný obraz - vernisáž (3)
Nekonečný obraz - vernisáž (4)