školská 28

komunikační
prostor

Toto je archivní stránka ukončeného projektu z roku 2016.
This is an archived web site for a project that ended in 2016.
 

Večer Katy Huszár

St 25.6. - 21:00

Kata Huszár (*1982 v Budapešti) absolvovala v oboru Intermédia na Akademii výtvarných umění v Budapešti (2001-2006) a stáž na Akademii výtvarných umění v Mnichově (2004). Účastnila se několika výstav v Německu, Maďarsku a Polsku, mj. BESTWEST, Galeria Entropia, Wroclaw, Polsko, 2007, a FIS_ POSZT_Pécs, Maďarsko, 2007. V roce 2007 realizovala stipendijní pobyt TRANZIT v MuseumQaurtier ve Vídni. Od roku 2006 je koordinátorkou projektu Bridge:ing New Symbols and Identities in Europe. V letech 2006-7 spoluorganizovala výstavy v galerii REAKTOR.
Od letošního dubna je na rezidenčním pobytu v Otevřených ateliérech v Dolních Počernicích.

Během večera Kata představí vlastní tvorbu a nový umělecký prostor v Drážďanech, který letos zahajuje svoji činnost.

Program:
White cube srteet art /pracovní název/
Prezentace konceptu multimediální interaktivní instalace inspirované uměním ve veřejném prostoru. Projekční systém umožňující pomocí klávesnice zanechávat vzkazy a hesla na zdech a fasádách domů ve virtuální formě.
Technická splupráce na programování: Róbert Langh

Znovuzrození uliční tabulky /performance/
"Šlyšela jsem, že Češi v době sovětské okupace zamalovali červenobílé tabulky s názvy ulic, aby vojákům znemožnili orientaci ve městě. Také dnes ale není snadné najít cestu ulicemi Prahy kde často chybí názvy ulic na nárožích. Umístila jsem prázdnou, neutrální uliční tabulku v Dolích Počernicích..."

Wet short-wet shirt contest /performance/
verze 2.0 pro jednu herečku

Galerie Koloni
společná prezentace Katy Huszár a německého umělce a organizátora Jense Bessera, s nímž spolupracuje na vedení nové galerie Koloni v Drážďanech.

Rezidence Katy Huszár je podpořena Mezinárodním visegrádským fondem, programem Visegrad Artist Residency Programme (VARP).