školská 28

komunikační
prostor

Toto je archivní stránka ukončeného projektu z roku 2016.
This is an archived web site for a project that ended in 2016.
 
Přednáška

Fotozóna #10

Praha-Kraków-Sopot a zpět
Čt 11.9. - 20:00

Další díl Fotozóny je věnovaný polské fotografii. Fotografové a kurátoři z Polska představí vedle vlastní tvorby a projektů i práce dalších umělců pracujících s fotografickým médiem.

Krzysztof Miękus
fotograf, kurátor a pedagog. V roce 2003 dokončil studium fotografie při Polské asociaci uměleckých fotografů, v roce 1999 absolvoval Filozofickou fakultu ve Varšavě. V roce 2007 byl hlavní kurátorem festivalu Transfotografia International Photo Festival ve Gdaňsku. Od stejného roku je pedagogem na Evropské fotografické akademii ve Varšavě.
Vystavuje od roku 2003. Žije ve Varšavě a v Gdaňsku.
Od července do září je hostujícím umělcem v Otevřených ateliérech s podporou Mezinárodního visegrádského fondu, programu Visegrad Artist Residency Programme (VARP).

Karol Hordziej
kurátor a novinář. Umělecký ředitele festivalu Měsíc fotografie v Krakově, člen Nadace pro rozvoj vizuálnách umění /Krakov/. Autor blogu věnovaného fotografii.

Anna Orlikowska je absolventka Akademie výtvarných umělců v Lodži. Autorka řady fotografických sérií a videí, které představila na výstavách v Berlíně, Milánu a Varšavě. V současné době je hostující umělkyní galerie Futura s podporou MVF (VARP).

Polska znamka