školská 28

komunikační
prostor

Toto je archivní stránka ukončeného projektu z roku 2016.
This is an archived web site for a project that ended in 2016.
 

Martin Alaçam, Michael Delia, Hearn Gadbois

Kytary-zpěv, mbiras, perkuse,
Čt 20.11. - 20:30

Večer tří hudebníků, improvizátorů a konstruktérů hudebních nástrojů.

Martin Alaçam, kytarista, zpěvák a skladatel, narozený v Istanbulu, od roku 1993 hraje v česko-rakouské skupině Metamorphosis. Alaçam spolupracoval z řadou dalších hudebníků a seskupení (Marcus Godwyn, Sing Sing, Theater Brett, Pavel Fajt...), složil hudbu k několika divadelním hrám a tanečním představením.

Michael Delia je newyorský vizuální umělec a hudebník, jehož tvorba zahrnuje malbu, sochu, instalace a zvukové umění, stejně jako hudební performance s vlastnoručně vyrobenými nástroji a site-specific zvukovými instalacemi. V Čechách se od 90. let zúčastnil mnohých výrazných interdisciplinárních projektů a vystupoval jak sólově, tak mj. s Vojtěchem a Irenou Havlovými, Petrem Niklem, Jaroslavem Kořánem a Zapomenutým orchestrem Země snivců. Svá díla prezentoval v řadě význačných kulturních institucí, mj. The Knitting Faktory, Exit Art (New York), Stighting Logos (Gent), Het Apollohuis (Eindhoven), Rudolfinum (Praha) a další. V současné době žije v Praze a v New Yorku.

Hearn Gadbois je profesionální perkusista sídlící střídavě v Praze a New Yorku, skvělý hudebník - jeho více než třicetiletá dráha interpreta mu přinesla spolupráci s mnoha významnými umělci (Yoko Ono, Patti Smith, Meredith Monk a další.). Studoval tradiční techniky Kuby, Brazílie, Indie, Íránu, Střední Asie, Afriky. Svoje hudební nástroje si navrhuje a sám ručně vyrábí. V současné době žije v Čechách a mimo jiné působí ve studiu Zambra.

alacam gadbois delia