školská 28

komunikační
prostor

Toto je archivní stránka ukončeného projektu z roku 2016.
This is an archived web site for a project that ended in 2016.
 
Koncert

NZP - Praha rezonující

Z antologie pražských zvukových a obrazových krajin
Čt 29.1. - 20:30

Hudební večer věnovaný zvukové Praze: nahrávky ze zvukových archivů jako pracovní materiál pro zvukové improvizace a performance pro šestikanálový zvuk, akvárium, hydrofony, bublajici objekty, Vltavu a Vodníkovy árie z Rusalky. Sonografie několika málo prozkoumaných pragensií.

připravili: Peter Cusack, Miloš Vojtěchovský, Michal Kindernay, Lenka Dolanová.

Peter Cusack žije a pracuje v Londýně. Působí jako zvukový umělec, hudebník a zvukový dokumentarista se zaměřením na zvukové prostředí a akustickou ekologii. Sbírá a vydává nahrávky míst specifického zvukového významu. Je iniciátorem projektu 'Your Favourite London Sound' a redaktorem pravidelného programu v rádiu ResonanceFM. Vystupuje jako hudebník sólově, nebo například s hudebníky jako je Clive Bell, Nick Collins, Alterations, Chris Cutler, Max Eastley, Annette Krebs a Viv Corringham.

Miloš Vojtěchovský, Lenka Dolanová a Michal Kindernay žijí a pracují většinou v Praze.

Koncert se koná v kontextu mezinárodního projektu NZP (Nejmilejší zvuky Prahy) reflektující fenomén proměn zvuku současných měst, hlavně Prahy.Dotýká se otázek architektury, hudby, audiovizuálního umění, literatury, technologie. Realizováno s podporou Zipp - česko-německých kulturních projektů, iniciativy německé Spolkové kulturní nadace, a ve spolupráci s Českým rozhlasem, Deutschland Radiokultur, Südwest Rundfunk a Magistrátu HMP.

zipp.de
suedwest rundfunk
Deutschland Radiokultur
CRO

živě na http://lemurie.cz

Praha 2

Další fotografie 

praha 1
Praha 4
zvuky prahy
stinadla
NZP - Praha rezonující (1)
NZP - Praha rezonující (2)
NZP - Praha rezonující (3)
NZP - Praha rezonující (4) - Peter Cusack
NZP - Praha rezonující (5)
NZP - Praha rezonující (6) - Michal Kindernay
NZP - Praha rezonující (6)