školská 28

komunikační
prostor

Toto je archivní stránka ukončeného projektu z roku 2016.
This is an archived web site for a project that ended in 2016.
 
Projekce

Jeanne Liotta

Autorská projekce
St 25.3. - 20:30

Jeanne Liotta studovala původně na NYU divadlo a v osmdesátých letech se zapojila do aktivit newyorské scény kolektivního umění a hudby. Od té doby pracovala hlavně s filmem, s videem, fotografií, performancí a s projekcí. Její práce byly prezentovány například ve Whitney Museum of American Art, The New York Film Festival, The New York Video Festival, KunstFilm Biennale, Cologne ArtFair, The Rotterdam International Film Festival, The Pacific Film Archives, Anthology Film Archives, Museum of Modern Art. Je držitelkou cen a grantů od Museum of Contemporary Cinema, Jerome Foundation, New York State Council on the Arts, Experimental Television Center, MacDowell Colony Fellow 2002.

Jeanne Liotta působí také jako kurátorka (Firefly Cinema, Proteus Gowanus Gallery Library Exhibit). Přednášela na Museum School in Boston, New School University, Pratt Institute, San Francisco Art Institute, Milton Avery Graduate School for the Arts na Bard College. Je také vědeckou pracovnicí a lektoruje pro Joseph Cornell Film Collection na Anthology Film Archives.
Program
One Day This May No Longer Exist (performance for 2 projectors)
Eclipse (16mm film)
Muktikara (16mm film)
What Makes Day and Night (16mm film)
Loretta (16mm film)
Observando El Cielo (16mm film)

Autorská projekce v rámci cyklu prezentací amerických filmových umělců v Čechách za podpory nadace Trust for Mutual Understanding. Připraveno ve spolupráci s FAMU. Kurátor: Henry Hills.

Jeanne Liotta

Další fotografie 

Jeanne Liotta - autorská projekce (3)
Jeanne Liotta - autorská projekce (2)