školská 28

komunikační
prostor

Toto je archivní stránka ukončeného projektu z roku 2016.
This is an archived web site for a project that ended in 2016.
 
Dílna

sonicSENSE workshop

Studentská dílna
16.3.19.3.
Čt 19.3. - 20:00

Projekt pdo názvem SonicSENSE vyvinula dvojice umělců a pedagogů ze San Franciska začátkem roku 2008. Navrhli jej jako sérii site-specifických dílen/performancí/instalací a jako modul mezioborové a mezikulturní spolupráce. Sonic Sense je nástroj zkoumající tok, pohyby a výměnu informací, dat, myšlenek, materiálů a zdrojů. Jeho jednou formou je instalace – interaktivní, kineticko- audiovizuální robotické prostředí, které je pokaždé re-koncipované na různých místech a v různých zemích a bude realizováno do konce roku 2011.

Oba umělci ve spolupráci se spolupracovníky a studenty budou zkoumat, jak uchopit aktuální výzkum na poli elektronických médií v reálném a virtuálním světě aby byl zachován charakter skutečné interaktivity. První verze byla soustava skulpturálních, robotických a kinetických, vzájemně propojených jednotek. Instalace reaguje na podněty návštěvníků ve fyzickém prostoru a interface je umožněn i prostřednictvím internetu.

Instalace vyzývá diváky k dialogu, k interakci, reaguje na každé setkání prostřednictvím zvukových dat, promítaných pohyblivých obrazů, pohybu a mechanických zvuků. Míra komplexity dialogu s umělou bytostí narůstá s počtem a intenzitou setkání a obohacuje je o další vzorce "chování".

Pražská instalace sonicSense bude během dílny adaptována přímo pro prostor Galerie Školská a rozšířená o nové elementy a senzorické systémy, na kterých spolupracují: Guy van Belle, Jakub Hybler, Michal Kindernay, Aleš Zemene, Michal Cáb, Stanislav Abrahám a další.

připraveno s podporou a ve spolupráci s
Galerie Califa
FAMU
Institut intermédií
ČVUT
Art Research Institute
University of California
okno
odkazy
open circuits
all about circuits
educypedia.be
maxobjects
brainstem
midi org
sensor wiki
moderndevice
basic
infusionsystems
parallax.
imagesco
robotika
robotika wiki

Coop workshop

Další fotografie 

sonicsense-3
sonicsense-4
sonicsense-7
Sonicsense-8
sonicsense-9