školská 28

komunikační
prostor

Toto je archivní stránka ukončeného projektu z roku 2016.
This is an archived web site for a project that ended in 2016.
 
Koncert

Hugh Livingston: koncert pro violoncelo, prostor a elektroniku

Projekt pro Centrum pro budoucnost Slavonice
St 6.5. - 21:00

Hráč na violoncelo a skladatel Hugh Livingston (Kalifornie, USA) představí svoji novou improvizovanou skladbu Fragile, doprovázenou diskuzí, a zvukovou reflexi Komunikačního prostoru Školská 28. Livingstone zkoumá hranice akustických možností hudebních nástrojů. Jeho hudba spojuje prvky Lachenmanna, Xenakise a Feldmana.

Skladba Fragile bude předvedena společně s konceptem osmikanálové zvukové instalace, kde budou použity zvukové materiály nahrané ve Slavonicích.

Hugh Livingston je hudebník, skladatel neobvyklých oper a autor zvukových instalací. Absolvoval studium současné hudby na California Institute of the Arts, na University of California San Diego a na University of Yale, kde získal cenu the Yale Bach Society Prize. Zabývá se prostorovým zvukem, improvizací, elektroakustickou hudbou, vlivy asijské, zvláště japonské a čínské muzikality na euroamerickou hudbu.

Hugh Livingstone představí také projekt CelloHouse Slavonice 2010, který koncipuje pro Centrum pro budoucnost ve Slavonicích na konci roku 2010. Hudebníci a umělci tam jsou pozváni k účasti na týdenním semináři o nové hudbě, improvizaci a zvukových instalacích.

http://www.stringsandmachines.com/

http://www.encyclopediaoflife.org/

Hugh Livingston

About the Artist 

Další fotografie 

Hugh Livingston: koncert pro violoncelo, prostor a elektroniku (2)
Hugh Livingston: koncert pro violoncelo, prostor a elektroniku (3)