školská 28

komunikační
prostor

Toto je archivní stránka ukončeného projektu z roku 2016.
This is an archived web site for a project that ended in 2016.
 
Dílna

Nové mapy času, Praha-Kladno

Zvuková dílna s Johnem Grzinichem
9.10.16.10.

Mapování osobního prožitku těla, času a genia loci místa prostřednictvím zvuku, pohybu, akustiky a digitálních nástrojů.

Připraveno ve spolupráci s hornickým skanzenem Mayrau, FAMU (projekt Open EYE), festivalem 4dny v pohybu a v rámci konference Industriální stopy.

KonceptNové mapy času '(New Maps of Time') je otevřený tvůrčí studentský workshop o současných metodách mapování architektury městských prostorů pomocí zvuku, akce a digitálního obrazu.

Dílna je zaměřerna na trénování našich schopností umělecké reflexe městského prostředí prostřednictvím zvukové intervence do veřejného prostoru s výstupem společné site-specific multimediální performance.

MetodaSkupina účastníků dílny bude zazamenávat na subjektivní mapy specifická místa v Praze a okolí a artikulovat a reintepretovat vztahy ke krajině a architektuře se zvláštním zřetelem k industriální minulosti.

UkázkaO práci na podobných dílnách a intervencích je dokumentována na "Sound as Space, Sound as Language" workshop na maahli

Výběr z nahrávek bude zpracován a editován na počítači a následně prezentován během závěrečné performance. Zvukové nahrávky budou také zveřejněny na portálu The Prague Favourite sounds, nebo na Radio Aporee Maps.
favourite sounds
aporee.org

pracovní a výzkumné lokace
Centrum a periferie Prahy, Galerie Školská, FAMU, Kladno Hornické museum Mayrau.

Závěrečná prezentace "New Maps of Time" o zvukovém mapování formou video dokumentace performance zahrnuje zvuk, video, nebo využití nalezených objektů a webový portál. Výsledný soubor představuje zkušenost účastníků dílny formu nelineárního vyprávění, je dotvářen v rozhovoru s městskou krajinou.

zvuková akce v Majrovce

Zvuková akce ve Stromovce

bio John Grzinich je hudebník, skladatel, zvukový umělec, fotograf, videoumělec a kurátor. Narodil se v roce 1970 v USA , v posledních letech žije na vesnici Mooste v Estonsku. Od 90 let cestuje jako hudebník, v poslední době používá také video a digitální fotografii. Vydává CD, a DVD, organizuje dílny, sociální projekty hlavně v Estonsku, jako host také v Evropě, USA a v Japonsku. Je zastupován vydavatelstvím Staalplaat, Erewhon, Intransitive, Elevator Bath, Orogenetics, Pale Disc. Grzinichova poetika a estetika vychází ze inspiračních zdrojů mikrotonální hudby, psychoakustikya zvukové ekologie. Snímá, dekomponuje a kombinuje sonické, morfologické a chromatické aspekty přírodních procesů a hledá jejich vzájemnou provázanost a nové významy.

maaheli
program

Mayrau

About the Artist 

Další fotografie 

john grzinich
John Grzinich
důl mayau
nové mapy času, John Grzinich
nové mapy času
John Grzinich