školská 28

komunikační
prostor

Toto je archivní stránka ukončeného projektu z roku 2016.
This is an archived web site for a project that ended in 2016.
 

Jan Zamojski - Smrt krásných srnců

Čt 19.11. - 19:00

Cestovní deník polského umělce ze symbolické poutě po stopách spisovatele Oty Pavla.

Jan Zamojski na závěr residenčního pobytu v Open Studios Praha představí svůj aktuální projekt inspirovaný knihou Smrt krásných srnců. Místa popisovaná v jednotlivých příbězích (Berounka, Kladno, Buštěhrad, Terezín) Zamojski navštívil a z putování vytvořil cestovní deník. Vedle obrazových a písemných záznamů vznikly i drobné filmové příběhy akcentující pararely Zamojského vlastních vzpomínek na dětství, historek vyprávěných jeho rodinou, která pochází z Čech, a vlastního textu Oty Pavla.

Honza Zamojski rovněž představí vlastní autorské projekty a kurátorské počiny pro pozňanskou galerii Starter (www.starter.org.pl). (We Came From Beyond, 2007, Mirror of Nature 2008).

Hostem večera - Konrad Smolenski a jeho videotvorba.

Honza Zamojski (*1981) absolvoval v roce 2008 obor vizuální komunikace na Akademii výtvarných umění v Poznani a filozofii na Univerzitě Adama Mickiewicze v Poznani. Vystavuje od roku 2002 v Polsku a Německu. V roce 2008 se stal držitelem grantu ministra kultury "Mladé Polsko". Připravuje kurátorské projekty pro galerii Starter, Poznaň (We Came From Beyond, 2007, Falling stars/Shooting stars, 2008), publikuje kritické texty v tištených a internetových médiích (Czas Kultury, Gazeta Malarzy i Poetów, Tokion Magazine). Spoluzakladatel a organizátor Outsiders Gallery. Žije v Poznani.

Konrad Smolenski (*1977), hudebník, video umělec, performer a pedagog. Členem uměleckého seskupení PENERSTWO a hudebních skupin MAMA, SIXA, KRISTEN, KOT, BROWNNOTE. Od roku 2002 je asistentem ateliéru "Audio Sphere" v oddělení intermédií na Akademii výtvarných umění v Poznani. http://www.konradsmolenski.com/

Rezidence Jana Zamojskeho je podpořena Mezinárodním visegrádským fondem, programem Visegrad Artist Residency Programme (VARP).

Další fotografie 

Z cestovního deníku Honzy Zamojskeho
Jan Zamojski - Smrt krásných srnců (1)
Jan Zamojski - Smrt krásných srnců (2)
Honza Zamojski
Jan Zamojski - Smrt krásných srnců (3)