školská 28

komunikační
prostor

Toto je archivní stránka ukončeného projektu z roku 2016.
This is an archived web site for a project that ended in 2016.
 
Koncert Performance

Katherine Liberovskaya - Al Margolis - Martin Janíček

Koncert, live video
Čt 17.6. - 22:00

Katherine Liberovskaya je video a media-umělkyně, žije v Montrealu a New Yorku. Od konce 80 let používá experimentální video. Je autorkou mnoha jednokanálových videí, video instalací a video performancí, které byly prezentovány po celém světě. Spolupracuje často s hudebníky a zvukovými umělci jako například Phill Niblock, Al Margolis/If,Bwana, Hitoshi Kojo, Zanana, Anne Wellmer, David First a David Watson. Od roku 2003 se věnuje také živé performaci s obrazem, kde spolupracovala například s umělci jako Margarida Garcia, Barry Weisblat, o.blaat, murmer, André Gonçalves, Monique Buzzarté, Anthony Coleman, Shelley Hirsch, Giuseppe Ielasi, Renato Rinaldi, Audrey Chen. Působí také jako kurátorka výstav a festivalů (Studio XX, Montreal,Espace Vidéographe, Montreal and Experimental Intermedia, NY a sérii OptoSonic Tea na kterém spolupracuje s Ursulou Scherrer.

Martin Janíček (cz) se narodil v roce 1961 a je absolventem Akademie výtvarných umění v Praze - obor konceptuální tvorba u prof. Miloše Šejna. Od počátku 90. let se aktivně zabývá zvukovými instalacemi, zvukovými objekty, tvorbou autorských hudebních nástrojů a hrou na rytmické nástroje, přičemž vytváří ambientní industriální repetitivní struktury. Četně spolupracuje na divadelních projektech, spolu s Tomášem Žižkou je členem sdružení mamapapa, podílí se na realizace sitespecific projektů.

Al Margolis (usa) je hudebník, skaldatel a producent z New Yorku. Od 80.let se proslavil zejména svým experimentálním hudebním labelem Sound of Pig (později Pogus Productions), kde taktéž vydává pod pseudonymem If, Bwana. Margolis konkrérní zvuky transformuje do netradičních zvukových ploch a sonických experimentů, často s použitím konvenčních i nekonvenčních nástrojů. Jeho hudba má podobu zvukových krajin fúzujících ambient, industiál a musique concrete.