školská 28

komunikační
prostor

Toto je archivní stránka ukončeného projektu z roku 2016.
This is an archived web site for a project that ended in 2016.
 
Koncert

Mio-Mio

Zbojníci - Instantná komorná temná romantická opera
So 30.10. - 21:30

Mio-Mio, dvaja slovenskí erodovaní umelci, ktorí si vravia „Woofer“ a „Tweeter“ využívajú k svojim vystúpeniam špeciálny softvér Clanger Theremin. Zvuk vytvárajú pomocou malých hardverových zariadení Mio DigiWalker P560. Pre ich vystúpenia sú charakteristické glisandá, s tým, že „Woofer“ sa špecializuje na frekvenčný rozsah 20-200 Hz a „Tweeter“ na 201-20000 Hz.

Stano Beňačka a Marek Piaček využívajú pri predstavení skúsenosti s improvizáciou a účinkovaním v rôznych zoskupeniach (dona@u.com, Vapori del Cuore, Voice Over Noise, Gourounaki, Požoň sentimentál a. i.). Obaja hudobníci spolupracujú od roku 1999 na rôznych projektoch (symfónia Nuntium Magnum, opera Posledný let, hudobno-tanečné predstavenie Zlet, séria improvizovaných predstavení s názvom Sonáta...). Ako Mio-Mio účinkovali na festivaloch Multiplace, Anasoft Litera, Akademický Prešov. Najbližšie sa predstavia na festivale New-New! v Brne, pripravujú projekt Erlkoenig podľa Franza Schuberta, či bábkovú sci-fi operu.

Komprimované libreto instantnej komornej opery Zbojníci vychádza z najpodstatnejších scén opery Giuseppe Verdiho a Andreu Maffei, voľne napísanej podľa Schillerových Zbojníkov. Pri predstavení sú použité najmodernejšie postupy, softvéry i zariadenia - napríklad čítací softvér, Clanger Theremin, efektové procesory (Zoom H4, Zoom 9002), mobilné miniatúrne zariadenia (Nokia N81, Mio P560, Asus Eee), davové scény sú vytvorené s pomocou viacjazyčnej GPS navigácie a pod.

Libreto - Mio-Mio podľa F. Schillera v spracovaní A. Maffei
Hudba - Mio-Mio
Scéna - Mio-Mio
Kostýmy - Mio-Mio
Svetlo - Mio-Mio
Réžia - Mio-Mio

Účinkujú:
Amália - Mio
Karol - Mio
František - Mio
Maximilián - Mio
Zbojníci - Mio-Mio
Ženský hlas - Jana Hubinská

Připraveno ve spolupráci s občanským sdružením skutecnost.cz jako součást projektu ECHO - European Chamber Opera.

Vstupné: 80 Kč – Snížené: 50 Kč

mio-mio ve skolské2, foto: skutečnost

About the Artist 

Další fotografie 

mio-mio ve skolské, foto: skutečnost
Schiller čte z Loupěžníků ve Výmaru
mio-mio plakát
Mio-Mio
Mio-Mio