školská 28

komunikační
prostor

Toto je archivní stránka ukončeného projektu z roku 2016.
This is an archived web site for a project that ended in 2016.
 
Projekce

J.-L. Godard: Socialismus

Čt 20.1. - 20:30

Nový film J.-L.Godarda. Ideály rozdělují, sny spojují. Sourozenci Florine a Lucien se rozhodnou strávit svůj narozeninový den přemýšlením o významu slov Volnost - Rovnost - Bratrství. S dětskou upřímností položená otázka nedovoluje rodičům omezit se na otřepaná klišé, a tak rodiče a s nimi i tvůrci a diváci musejí bilancovat, odkud vzešly a kam dospěly tyto ideály. Během projížďky výletní lodí po Středozemním moři se otevře horizont s množstvím dalších otázek, příběhů, událostí, iluzí, mýtů a lží. Koláž názorů náhodných pasažérů, mezi nimiž jsou válečný zločinec se svou vnučkou, významný francouzský filosof Alain Badiou, legendární americká zpěvačka Patti Smith, či moskevský pohlavár, se prolíná s různými obrazovými materiály, které nás přemístí do Egypta, Palestiny, Oděsy, řecké Hellas, Neapole či Barcelony.

Jean-Luc Godard, enfant terrible světové kinematografie natočil opus o nenaplněných ideálech západní společnosti plný kritické sebereflexe, nečekaných spojení, umělecké kreativity a vtipu.

Scénář a režie: Jean-Luc Godard / Hrají: Patti Smith, Alain Badiou, Catherine Tanvier, Christian Sinniger, Jean Marc Stehlé, Robert Maloubier / Střih: François Musy & Gabriel Hafner / Hudba: ECM Records / Země: Švýcarsko, Francie / Rok výroby: 2010 / Formát: DVD, barevný / Stopáž: 102 minut / Jazyk: francouzsky, české titulky

Vstupné: 50 Kč

Image 

J.-L. Godard: Socialismus