školská 28

komunikační
prostor

Toto je archivní stránka ukončeného projektu z roku 2016.
This is an archived web site for a project that ended in 2016.
 
Koncert

Matthew Ostrowski / George Cremaschi (usa)

Ne 23.1. - 20:30

Matthew Ostrowski - electronics; George Cremaschi - contrabass, electronics.

Duo KRK, které založili George Cremaschi a Matthew Ostrowski roku 2005, se věnuje svalové integraci elektronického a akustického světa zvuků, což vlastně provozují v oblastech různých žánrů už celkem přes 40 let. Jejich zhuštěné spontánní kompozice spojují formální napjatost s divokou energií, která se však nevymyká kontrole, a mísením okamžité musique concrète s virtuózně využívanými neidiomatickými technikami otevírají neprobádané kouty elektroakustické produkce. Na základě svých zkušeností s více než šedesátkou koncertů v různých zemích KRK neustále inovuje a redefinuje současnou improvizační praxi.

Video: Artyčok TV

MATTHEW OSTROWSKI, rodak z New Yorku, pracuje s elektronikou od ranych 80. let, venuje se improvizaci, hudbe pro divadlo, programováni a zvukovým instalacim. Zajimá jej zahusteni mikroudalostmi a rychlymi zmenami, vyuzivani technologie k rozpinani hranic vnimani a zkusenosti. Pouziva vlastni interface pro hru - senzoricke rukavice a jeho programy vyuzivaji napriklad Laurie Anderson, Christopher Janney, Bill T. Jones/Arnie Zane Dance Company, Martha Rosler, nebo projekt Klangbau, Doug Henderson, Shelley Hirsch, Andrea Parkins, Zeena Parkins, David Watson.
Mezi jeho vyznamne spoluhráče patři např. Anthony Coleman, Andrea Parkins, Nicolas Collins, John Butcher, o.blaat, Paul Lovens, Ikue Mori, Anne Wellmer, David Linton, Charles Cohen, Alfred Zimmerlin a dalsi. Podilel se na rade nahravacich projektu. Vystupoval na ctyrech kontinentech v ramci festivalu jako jsou Wien Modern Festival, Krakow Audio Art Festival, Sonic Acts v Amsterdamu, PS 1 a The Kitchen v New Yorku, Melbourne Festival nebo prvni elektronicky festival na africke pude Unyazi.

GEORGE CREMASCHI se narodil v New Yorku a studoval zde hudbu a skladbu. Spolupracuje s různými tanečníky, rockovými kapelami, výtvarnými umělci, básníky, filmaři, improvizátory, lidovými hudebníky, divadelními skupinami, orchestry i popovými hvězdami. Hraje se skvělými hudebníky jako jsou Greg Goodman, Saadet Türköz, Nicolas Collins, Evan Parker, Trinh T. Minh-Ha, Liz Allbee, Burkhard Stangl, Mats Gustafsson, Kai Fagaschinski, Lê Quan Ninh, Gino Robair, Rova Saxophone Quartet, Frédéric Blondy, Christof Kurzmann, dieb13, Andrea Parkins, Paul Lovens, Marshall Allen, Butch Morris a mnozí další.Vystupuje také jako interpret a hraje skladby Mortona Feldmana, Jamese Tenneyho, Johna Cage, Iannise Xenakise, Corneliuse Cardewa, Roscoe Mitchella, Christiana Wolffa, Wadada Leo Smithe, Krzysztofa Pendereckého, Jona Raskina, Any-Marie Avram, Louise Andriessena a Matthewa Goodhearta. Vydal již přes třicet nahrávek, které vyšly u Apestaartje, Evolving Ear, Black Saint, Leo, Beak Doctor, Emanem, Rastascan, Music & Arts, Nine Winds a 482 Music labels. V současné době žije v České republice a dlouhodobě se podílí na organizaci kulturního centra CESTA v Táboře.

Vstupné: 100 Kč – Snížené: 80 Kč