školská 28

komunikační
prostor

Toto je archivní stránka ukončeného projektu z roku 2016.
This is an archived web site for a project that ended in 2016.
 
Prezentace

Rietveld v Praze: Uta Eisenreich

Ateliér grafického designu Akademie Gerrita Rietvelda představuje
Út 22.3. - 18:00

Uta Eisenreich: A lecture called Theodor

Uta Eisenreich vyučuje "image" a "Mixed media" na Rietveld Akademie od roku 2004 a zabývá se zde se studenty intervencemi a akcemi ve veřejném prostoru..

V termínu 21.-23. 3. proběhne v galerii Tranzitdisplay výstava studentů grafického designu z Gerrit Rietveld Academie z holandského Amsterdamu. Součástí doprovedného programu jsou prezentace studentů v galerii Školská 28.

Ateliér pod vedením Lindy van Deursen, který je znám svým mezinárodním obsazením a individuálním přístupem ke každému studentovi, patři k nejlepším ateliérům grafického designu v Evropě. Studenti se v Praze představí výstavou, která je pro ně samotné úkolem i zadáním. Za pomocí mladých českých designérů, vybudují výstavu přímo na místě a po tři dny budou přítomni přímo v galerii k dialogu s návštěvníky výstavy. Ti tak budou mít možnost shlédnout proces i finální práce 35 studentů z více než 15 zemí.

Na výstavě tak budou k vidění plakáty, videa, knihy a různé publikace z nichž některé bude možné zakoupit. Večerní program doplní přednášky vedoucí ateliéru, holandské designérky Lindy Van Deursen (anglicky). Ute Einseriech (anglicky), Rebecca Stephany (anglicky) a současného studenta ateliéru grafického designu Jakuba Straky (česky). Pro tuto příležitost bylo také vyrobeno 13 plakátů, které uvidíte v pražských ulicích a na výstavě.

Výstava vzniká ve spolupráci Gerrit Rietveld Academie a Tranzitdisplay za iniciace Lukáše Kijonkya a Jakuba Straky.

Uta Eisenreich

About the Artist 

Další fotografie 

Rietveld v Praze
Linda van Deursen, plakát
rietveld