školská 28

komunikační
prostor

Toto je archivní stránka ukončeného projektu z roku 2016.
This is an archived web site for a project that ended in 2016.
 
Performance Screenlab

Antonio Della Marina / Alessandra Zucchi - Dreamspaces Live

a-v performance
Čt 23.6. - 22:00

Audiovizuální peformance Dreamspaces - Live hudebníka a mediálního umělce Antonia della Mariny a architektky a mediální umělkyně Alessandry Zucchi vychází z inspirace dílem moderních umělců jako jsou například Dan Flavin, Le Corbusier, Anish Kapoor, Maurice Agis, Verner Panton, Marian Zazeela, nebo James Turrell, kteří zkoumali prostor - vztah mezi tělem a architekturou. Celý prostor je prostřednictvím kombinace světel, barev a zvuků přetvořen a zprostředkován v jiné podobě a v posunutém prožívání času. Působivou synestetickou formou se oba umělci snaží o dosažení jiné dimenze, spojující kontemplativní atmosféru a ambientní prožitek. Odkazují na vizionářský styl typický pro sedmdesátá léta dvacátého století. Dreamspaces byly realizovány jednak jako instalace, nebo jako představení v řadě zemí a měst, například v Milaně, Aténách, Berlíně, New Yorku, Barceloně a Lisbonu.

Architektka a mediální umělkyně Alessandra Zucchi absolvovala University of Architecture v Benátkách, zabývá se videem a performancí. Její práce je zaměřena především na vztah mezi architektonickým prostorem a sensorickou percepcí, experimentuje s neobvyklými materiály a jejich interakci se světly, zvukem a prostorovou formou. Užívá obrazy, které nasbírala na místě a skrze živou manipulaci rozvíjí jejich barevné a výtvarné kvality v imersní prostory.

Antonio Della Marina je italský skladatel elektronické hudby a hudební umělec, který je několik let cílevědomě zaměřený na práci se zvukovými vlnami. Je ovlivněn především minimalistickou avantgardou amerického východního pobřeží 60.-70. a sedmdesátých letech, používá fyzikální vlastnosti zvuku a mikrotonální systém ladění. Při tvorbě rezonujících zvukových skulptur vychází z matematické abstrakce zvuku a zvláštních generátorů. Od roku 1998 je aktivně koncertuje a vytváří zvukové instalace, vystavoval galeriích a na mezinárodních festivalech v Evropě a USA.

Della Marina a Alessandra Zucchi se účastní Pražského Quadrienale

Vstupné: 100 Kč – Snížené: 80 Kč