školská 28

komunikační
prostor

Toto je archivní stránka ukončeného projektu z roku 2016.
This is an archived web site for a project that ended in 2016.
 
Koncert Performance

From different points

Koncert nové hudby a audiovizuální performance
Čt 16.6. - 22:00

Během večera budou uvedeny nové skladby několika českých a amerických autorů tvořících na pomezí klasického instrumentáře, zvukového software, robotiky a audiovizuálních médií.

Program:

Laurence Sherr - Four Short Pieces
Laurence Sherr složil Four Short Pieces během studií na University of Illinois. Jeho cílem byl výzkum možnosti partitury pro solové housle. Skladba byla oceněna na soutěži Top Prize in the Association for the Promotion of New Music Composition Competition v New York City v roce 2009. Hraje: David Danel, housle

Ivan Boreš - Pocta Aloisi Hábovi
Ivan Boreš - čtvrttónová kytara

Tomáš Svoboda - Confession, Op. 122
Premiéra, Jan Mach - klarinet

Skleněné světlo, Michal Rataj
Akuzmatická hudba se zvuky světla

Ivan Boreš a Michal Rataj - Sonic Situations
Zvuková skladba pro čtvrttónovou kytaru a živou elektroniku.

Dan Senn - Mumma's Incredible Sinking Violin
Pro hlas, perkusivní činel, housle a zvukový pás. Hrají Diana Aivia - soprán, Lydia Janickovicova - housle; Dan Senn - perkusivní činel (premiéra). Práce, která byla dokončena až v nedávné době v Praze, začala už před několika lety v Portlandu nahrávkami improvizací na tělo houslí. K tomuto partu byly dopsány hlas a housle v Praze, později byl přidán perkusivní činel. Tato autobiografické práce zachycuje zpěváka, který pluje na potápějících se houslích, právě svržených ze skalnatého pobřeží.

Dan Senn - Knocking Heads with Kafka
Premiéra, pro kinetickou skulptury a video
Dílo sestává ze čtyřech kyvadel spojených se zrcadly. Hudební pohyb kyvadel vyvolává chvění zrcadel, jež je současně ovlivňuje projekci. Videoprojekce zachycuje kafkovského zeleného brouka, který se probere z dřímoty, rozhlédne, čůrá a hledá úkryt. Práce s kyvadly byla uvedena ve formě instalace v galerii Ve sklepě (2011), video natočeno v roce 2008.

Laurence Sherr - Midnight Dance
Houslista Piotr Szewczyk si objednal pro Violin Futura Project „krátké, živé a inovativní“ houslové sólo. Tyto pokyny a další průzkum jeho techniky z videozáznamu vedly k mnoha kompozičním možnostem. Protože Szewczyk i Laurence Sherr mají stejné polské kořeny (Szereszewski bylo rodinné jméno před otcovou emigrací) jsou rovněž ovlivněni východoevropským folklorním tanečním stylem. V této skladbě kontrastují asymetrické taneční s barioláží, kde témbr tvoří noty hrané v rychlém sledu na různých strunách. David Danel - housle.

Vstupné: 80 Kč – Snížené: 60 Kč

Dan Senn, Diana Aivia, Lydia Janickovicova

Další fotografie 

Jan Mach
David Danel
Ivan Boreš
Ivan Boreš
Michal Rataj