školská 28

komunikační
prostor

Toto je archivní stránka ukončeného projektu z roku 2016.
This is an archived web site for a project that ended in 2016.
 
Dílna

Matthew Goodheart - Rezonance a jazyk

tvůrčí dílna, zvuková instalace
10.3.11.3.

Tvůrčí dílna zaměřená na prostorový zvuk. Zvukové instalace Matthewa Goodhearta (San Francisco) zkoumají vztahy mezi posluchačem a nástrojem. Několik činelů, malých gongů a dalších rezonujících předmětů bude rozmístěno v prostoru galerie. Perkusivní nástroje budou zavěšeny ze stropu a umístěny na místech zvolených podle akustických parametrů místnosti. Jejich rezonující zvuk vzniká v interakci s počítačovým programem, obsahujícím databázi českých slov, které Matthew nahraje během dílny a pobytu v Praze. Dílna volně navazuje na předchozí, která proběhla v Institutu intermédií v Praze.
(http://www.iim.cz).

Dílna je zakončena společným koncertem.

Dílna je určena pro hudebníky, zvukové umělce, studenty a další zájemce. Předchozí zkušenost s perkusivními instrumenty nebo hudební průprava není podmínkou, účastnící si mohou přinést laptop, předměty, které by chtěli rozeznívat (housle, kytara, činely, gongy, hrnce, pokličky, skleněné předměty, .atd, případně pokud mají vlastní transducery, počítačové bedničky)

počet účastníků dílny je omezen. přihlášky telefonicky na: 608571881, nebo emailem:

skolska28 et skolska28.cz

nebo přímo: matthew@matthewgoodheart.com

Matthew Goodheart je skladatel a zvukový umělec, zabývá se improvizovanou tvorbou. Vystupoval například s hudebníky jako jsou Wadada Leo Smith, Fred Frith, Pauline Oliveros, Gino Robair, Glenn Spearman, Gianni Gebbia, Vladimir Tarasov, a Jack Wright. Vystupuje s hudebním souborem sf SoundGroup. Je zakladatelem a kurátorem festivalu Evolving Door Music, přednášel například na Mills College, Eastman School of Music, Cal Arts, na Conservatory of Coimbra v Portugalsku, nebo na Istanbul Teknikal Univeristy v Turecku. Dokončuje doktorandskou práci na University of California at Berkeley v oboru hudební skladby.

Vstupné: 500 Kč – Snížené: 250 Kč

Matthew Goodheart, instalace

About the Artist 

Další fotografie 

Matthew Goodheart
Matthew Goodheart, instalace