školská 28

komunikační
prostor

Toto je archivní stránka ukončeného projektu z roku 2016.
This is an archived web site for a project that ended in 2016.
 
Koncert Performance

Le Placard festival Praha

celodenní hudební festival pro galerii, síť a sluchátka
So 7.4. - 12:00

V sobotu 7. dubna se v Komunikačním prostoru Školská uskuteční festival pro sluchátka Le Placard.

od 10 do 10.

hraji: Pololanici, Michal Kindernay, Lloyd Dunn, Ken Ganfield, Radio Royal, Petr Vrba, Markéta Lisá, No Pavarotti, Milan Kozelka, Hans Svoboda, a.d.

poslouchejte na

http://leplacard.org/2012/

Festival založil v roce 1999 pařížský hudebník Erik Minkkinen (ze skupiny Sister Iodine a dalších hudebních formací). Od té doby nomádská, síťová - živě internetem vysílaná akce proběhla v řadě měst i vesnic po celém světě. Festival, (během kterého lze poslouchat hudbu ne přes aparaturu, ale přes sluchátka), nabízí soukromé prostředí pro poslech hudby nikoli v izolaci domova, jak je to běžné, ale jako společenskou událost. Nápad vznikl v Paříži v době policejních razií, kdy bylo složité zajistit prostor pro alternativní hudební akce. Od té doby se festival vyvinul v mezinárodní festival, přes internetové vysílání spojující různá místa. Dnes Le Placard funguje jako rozsáhlá síť, spojující nadšence, hudebníky a pořadatele. U nás se tento festival uskuteční poprvé.

Hudebníci a performeři, kteří mají zájem festivalu zúčastnit se mohou zaregistrovat na www.leplacard.org, počkat na potvrzující e-mail a zapsat se do časového harmonogramu, rozděleného na půlhodinové úseky.

Festival Le Placard nemá pevnou dramaturgii ani hierarchii, pořadí je ponecháno na účinkujících, kteří je určí zápisem, účast je zdarma. Každý, kdo chce přispět živým vystoupením může zapojit, (nebo pokud to není nutné, nezapojit) - svoje vybavení a hrát. Technická omezení daná charakterem sluchátkového festivalu k účasti nicméně předurčují především komorní elektronické a akustické hudební žánry.

Všechna vystoupení budou živě vysílána obrazem i zvukem a budou dostupná nejen rostoucí "placard komunitě", ale i každému, komu by stálo za to poslouchat.

Většina vystupujících i posluchačů bude přítomná v prostoru Školské 28, kde díky systému sluchátek bude kontemplativní, klidná atmosféra. Festival Le Placard vítá pochopitelně také vzdálené posluchače a vystupující, kteří se po zaregistrování s pomocí jednoduchých instrukcí, které obdrží e-mailem, k akci připojí prostřednictvím internetu.

Festival proběhne od 10 hodin ráno do 10 hodin večer. S otázkami se obratťe na organizátory na adrese: placardpraha@yahoo.com.

připraveno ve spolupráci s kulturním čtrnáctideníkem A2 a dřímajícím rádiem lemurie taz.

Le Placard, meditace, foto: Skolska

Attachment 

Další fotografie 

Milan Kozelka, Le Placard foto: skolska28
Le Placard10, foto: Skolska
Le Placard Pololanici, foto: Skolska
Le Placard1, foto: Skolska
Le Placard, Lloyd Dunn, foto: Skolska
Le Placard, foto: Skolska
Le Placard, Ken, foto: Skolska