školská 28

komunikační
prostor

Toto je archivní stránka ukončeného projektu z roku 2016.
This is an archived web site for a project that ended in 2016.
 
Koncert Prezentace

10. výročí Radioateliéru

Paraneuro / Boca Loca Lab / Křest knihy Zvukem do hlavy a CD rAdioCUSTICA 2011 selected
Pá 1.6. - 21:30

10. výročí Radioateliéru

Završení první dekády pořadu Radioateliéru je symbolicky připomenuto dvěma performancemi a dvojitým křtem.

V první části večera vystoupí mezinárodní improvizační trio Paraneuro, jehož tvorba zazněla v PremEdici Radioatelieru v únoru roku 2005. Vystoupí fenomenální finský hráč na křídlovku, který je součástí tohoto uskupení - Jarmo Sermilä. V triu jej doprovodí Miroslav Posejpal (1952, violoncello, elektronika) a Alex Švamberk (1961, sampler, kovy, perkuse, elektronika)

V druhé polovině večera se uskuteční vokální performance experimentální skupiny Boca Loca Lab. Uměleckým vedoucím je Jiří Adámek, scénárista a režisér, který je spjat zejména s prvními roky existence Radioatelieru. Mezinárodními cenami ověnčená skupina herců a hudebníků předvede vokální performance s hlasy Venduly Stichové, Pavola Smolárika, Jana Matáska a Petra Vančury, laptopovou elektroniku realizuje Mikoláš Růžička.

dvojitý křest ve spolupráci s časopisem HIS Voice, který bude ve svém červnovém vydání obsahovat už tradiční sampler vybraných premiér PremEdice Radioateliéru - album rAdioCUSTICA 2011 selected.

Zároveň budeme křtít knihu - ojedinělou publikaci, která vznikla u příležitosti desátého výročí Radioatelieru a to ve spolupráci Českého rozhlasu a Nakladatelství AMU.

Antologie ZVUKEM DO HLAVY - obsahuje pohledy jedenadvaceti umělců, kritiků, kurátorů a teoretiků na spletité vztahy současných akustických umění. Kniha je ke koupi na tomto večeru.

1. června 2012, 19:30, Školská 28, Praha 1
9. června 2012 (záznam): Český rozhlas 3 - Vltava, 0:05 - 1:00

Vstupné: 50 Kč

obalka

Další fotografie 

1. tika tika politika
2. tika tika politika
4. Paraneuro-Posejpal-Sermila-foto-Dimir Stastny-sm
5. svamberk, foto-craig