školská 28

komunikační
prostor

Toto je archivní stránka ukončeného projektu z roku 2016.
This is an archived web site for a project that ended in 2016.
 
Koncert

Mario de Vega a Victor Mazón+host

Vomit cut-up karaoke & nestabilní systémy
Pá 8.6. - 21:00

Koncert současné elektroakustické hudby dvojice Victora Mazona a Mario de Vegy v rámci projektu Botana Mexicana Festival, který připravila organizace Exchange Committee MEX-CZ.

Mario de Vega, který žije a pracuje v Berlině a Mexico City, zkoumá svými akcemi, konstrukcemi objektů a tvorbou elektronických nástrojů vztahy mezi materialitou zvuku a dislokací informací. Prostřednictvím procesů a objektů, které jsou fyzicky, nebo konceptuálně spojené se zvukovým univerzem hledá příčiny a důsledky, ovlivňující způsoby jak konstruujeme naši podobu skutečnosti. Iniciací událostí a jejich důsledků tématizuje estetické i společenské kontexty. Jeho zájem se soustřeďuje převážně na posuny mezi jevy stability, selhání, simulace a zranitelnosti. Používá široké spektrum současných médií včetně site-specific intervencí, akcí, fotografie, videa, sochy a zvukové instalace. Koncertoval a vystavoval při různých příležitostech, včetně festivalů, galerií a muzeí v Evropě, Mexiku, USA, Kanadě, Rusku, Jižní Koreji, nebo Japonsku.

Umělecká činnost Victora Mazona ze Španělska se pohybuje v prostoru mezi experimentem a materializací konceptů v podobě fyzických objektů, reagujících prostřednictvím nestabilních uspořádání na své přirozené okolí.

Jako host vystoupí Petr Ferenc

Botana Mexicana je umělecký nezávislý projekt iniciativy Exchange Committee MEX-CZ, na němž se podílejí Theater NOD, Divus, Galerie Školská 28, Jedefrau, Handa Gote, Institut intermedií, Mexické Velvyslanectví, National Coordination of Dance of Mexico, National Fund for Culture and Art of Mexico a Teatro Línea de Sombra.

vstupné 100 / 80 Kč

Vstupné: 100 Kč – Snížené: 80 Kč