školská 28

komunikační
prostor

Toto je archivní stránka ukončeného projektu z roku 2016.
This is an archived web site for a project that ended in 2016.
 
Pro děti

Svatomartinské vyprávění dešťové hole

Ondřej a Karolína Tiší
Ne 11.11. - 16:30

„Vyprávění dešťové hole“ jsou interaktivní hudební pořady pro rodiče s dětmi od 2 do 100let, na kterých se účastníci prostřednictvím praktických činností a společného muzicírování seznamují se světem hudby. Kromě nejrůznějších etnických nástrojů a zpěvu písniček si také vyzkouší společnou improvizaci, práci s mikrofonem, zhudebnění říkadel a využití „klasických“ Orffových nástrojů. Pořady jsou koncipovány tak, aby rozvíjely celkovou hudebnost a jejich obsah odpovídal věku zúčastněných dětí.

Hudební pořad, který otevírá svět hudby všem zúčastněným a seznamuje je se zajímavými nástroji i prostředky vyjadřování a komunikace „bez hranic“. Podmínkou je aktivní účast.

Lektoři: Bc. Ondřej Tichý absolvoval Pedagogickou fakultu UK v oboru sbormistrovství chrámové hudby. Studium hry na flétnu (prof. Valenta), studium hry na kytaru, hra na djembe, rytmické nástroje, zpěv, autor písniček a skladeb pro děti. Autor projektu „Vyprávění dešťové hole“, popularizující svět hudby pro děti i rodiče. Účastník letních škol duchovní a staré hudby (Collegium pro arte antiqua,…), improvizačních dílen Jiřího Stivína, semináře Orffovy společnosti a dalších.

Studium akustiky a fyziky na MFF UK a FEL ČVUT, autor pořadu „akustika okamžiku“ spojující svět vědy a hudby. Od roku 1991 se věnuje s krátkou přestávkou práci s dětmi a rodinami.

Mgr. Pavla Karolína Tichá absolvovala Pedagogickou fakulty MU v Brně v oboru učitelství pro 1.stupeň ZŠ se specializací hudební výchova. Od roku 1996 - 2001 členka uměleckého sdružení Collegium pro arte antiqua Brno, účastnice letních kurzů staré hudby v Jindřichově Hradci, letní školy staré hudby ve Valticích, improvizačních dílen CAP-art J. Stivína ve Všenorech, kurzu hudební výchovy Orffova institutu. Hráčka na kytaru, flétnu, djembe a jiné rytmické nástroje, zpěv. Vlastní tvorba : CD Vyprávění dešťové hole(2006), Několikaletá sborová praxe.

Pořádá o.s. Potichounku ve spolupráci s Galerií Školská 28.

Více informací a rezervace na emailu: potichounku@seznam.cz. Maximální počet účastníků 25.

Vstupné: rodinné - 120Kč, dospělí - 70Kč , děti - 30Kč.

Vstupné: 70 Kč – Snížené: 30 Kč

Další fotografie 

Svatomartinské vyprávění 1
Svatomartinské vyprávění 2
Svatomartinské vyprávění 3
Svatomartinské vyprávění 4
Svatomartinské vyprávění 5
Svatomartinské vyprávění 6
Svatomartinské vyprávění 7