školská 28

komunikační
prostor

Toto je archivní stránka ukončeného projektu z roku 2016.
This is an archived web site for a project that ended in 2016.
 
Pro děti Vánoční bazar

Představ si

dílna Antonína Tomáška
14.12.15.12.

Neznámé krajiny, záplatovaní roboti, kulatí lvi a placaté obludy, tečky a čáry, čtverce na nohách i trojúhelníčky bez hlavy, střapatá přání, hranatá vyznání, poskakující věnování a natrhané představy…

Tvůrčí předvánoční dílna pro děti, rodiče a každého, kdo má chuť vytvořit autorský předmět pro svou radost nebo pro potěšení svých blízkých. Budeme proměňovat obyčejné porcelánové hrnky ve zvláštní klenoty rodinného dědictví. V originály. V předměty, které jsou součástí konkrétních příběhů.

Průběh dílny a způsob práce:
Inspirovat se budeme dětskými stavebnicemi a skládačkami. Použijeme techniku volné koláže. Z připravených stavebních prvků (barevné plochy, základní geometrické tvary, písmena, číslice) nastříháme a poskládáme nejrůznější motivy. Tyto obrazy vytvořené fantazií, přáními i vlastní povahou účastníků přeneseme na porcelánové výrobky.

Vytvořené výrobky budou následně vypáleny v keramické peci a to na teplotu 1240°C, při které se vtavná barva vpije do glazury a po vychladnutí je v glazuře uzavřena. Takto vypálené výrobky jsou barevně stálé, vhodné ke každodennímu použití a mohou se bezpečně umývat v myčce na nádobí.

Každý výrobek bude na dýnku označen datem a místem realizace.

V průběhu následujícího týdne bude možné výrobky vyzvednout a za 280,-Kč si je odebrat.

Místo: Školská 28 v rohu dvoru - dílna Antonína Tomáška.

Na místě bude připraveno: bílé zboží (porcelánové hrnky, popřípadě další porcelánové tvary k výběru), sítotiskové archy barevných ploch, sítotisky základních geometrických tvarů různých velikostí a barev.

O lektorovi a pomocníkovi:
Antonín Tomášek absolvoval VŠUP v Praze, ateliér keramiky a porcelánu. V minulosti prezentoval svou práci společně s Gabrielem Vachem pod značkou Whitefruits. V současné době tvoří v nové dílně ve Školské 28 a zametá na dvorku. Prý rád.

Další fotografie 

Hrnek 1
Hrnek 1a
Hrnek 2
Hrnek 2a
Hrnek 3
Hrnek 4
Hrnek 5a
Hrnek 6
Hrnek 7a
Talír 1
Talír 2
Talír 3
Talír 5a
Talír 6
Talír 7
Talír 8
Talír 10
Talír 10a
Talír 11