školská 28

komunikační
prostor

Toto je archivní stránka ukončeného projektu z roku 2016.
This is an archived web site for a project that ended in 2016.
 
Koncert

Seijiro Murayama (JAP) solo + Leo Bettinelli (ARG) solo

volná improvizace
Po 11.3. - 20:30

Japonský perkusionista a bubeník, bývalý spoluhráč Keiji Haina, KK Nulla, Freda Frithe či Toma Cory, se po roce a půl vrací do Komunikačního prostoru Školská 28 a jeho aktuální koncertní sólo můžeme pojmout jako symbolickou rozlučku s oblíbeným místem před návratem do Japonska.

Seijiro Murayama (1957), který v osmdesátých letech působil v divokých projektech japonské scény (Absolut Null Punkt s kytaristou KK Nullem či ve Fushitsusha Keiji Haina), se během poslední dekády věnuje především exploraci svého jednoduchého bubínku a hlasovým technikám, v současnosti s čím dál větším příklonem k hlasu. Od konce minulého století žil ve Francii, kde spolupracoval, kromě hudebních kolaborací, nejčastěji se skupinami soudobého tance (především National Choreography Center of Rennes and Brittany pod vedením Catherine Diverrès).

Při vlastní tvorbě ho zajímá interdisciplinární charakter, často ho tedy najdeme ve spojení nejen s tancem, ale i videoartem, malbou, fotografií, literaturou atd. Z hudebníků, s kterými spolupracuje v poslední době nejčastěji, zmiňme alespoň některé: Jean-Luc Guionnet, Eric Cordier, Axel Dörner, Klaus Filip, Taku Unami, Utah Kawasaki, Takahiro Kawaguchi, Toshimaru Nakamura aj.

Leo Bettinelli je skladatel, experimentátor, improvizátor, zvukový technik a v neposlední řadě i organizátor festivalu zaměřeného na volnou improvizaci Ninos Consentidos.

Argentinský elektroakustický tvůrce při sólovém vystoupení v galerii Školská 28 bude pokračovat ve svém "výzkumu" zvukových možností vibrujících kovových plátů amplifikovaných piezo mikrofony. Za použití digitálního procesování a zpětných vazeb vytvoří sonické universum nečekaných možností.

Vstupné: 80 Kč – Snížené: 60 Kč