školská 28

komunikační
prostor

Toto je archivní stránka ukončeného projektu z roku 2016.
This is an archived web site for a project that ended in 2016.
 
Koncert Prezentace Projekce

Královský mlýn 2013 / Königsmühle 2013

LAND a ART setkání v pohraničí
Čt 25.4. - 20:00

LAND a ART setkání na Königsmühle je mezinárodním setkání lidí, kteří respektují vývoj krajiny a přírodních hodnot, zvláště v prostoru tzv. Green Beltu - hraničního pásma na území bývalé železné opony mezi západní a východní Evropou. To s sebou přináší nejen přírodní hodnoty, ale také úpadek kulturního dědictví.

Samotná bývalá osada Königsmühle v Krušných horách je složena ze zbytků šesti stavení rozesetých v mělkém údolí. Svého druhu představuje jedinečnou lokalitu, kde dochází k průniku krajinných, historických a přírodních hodnot, které jsou významné v rámci celé České republiky a představují ideální ukázku tzv. zaniklých obcí. Setkání umělců, historiků a ekologů má za úkol přestavit tyto hodnoty a realizovat dočasné drobné neinvazivní umělecké instalace přímo na území obce.

Během večera bude představen první ročník LAND a ART setkání na Königsmühle, na kterém spolupracovali studenti DAMU a FF UK v Praze. Dalšími hosty byli členové Kulturního a poetického klubu 8, umělci z Čech, Německa a Polska.

Na projektu spolupracují: Národní památkový ústav, Agentura na ochranu přírody a krajiny, město Loučná pod Klínovcem, Česká zemědělská univerzita a sdružení Lichtfabrik z Německa.

Večer pořádá sdružení DoKrajin a Antikomplex s podporou Galerie Školská 28.

Program večera:
18:00 - Představení projektu
18:30 - Představení knihy rodačky z Königsmühle Rosemarie Enst
19:30 - Promítnutí filmu Königsmühle Erzgebirgensis
20:30 - Koncert písničkáře Petra Linharta

Attachment