školská 28

komunikační
prostor

Toto je archivní stránka ukončeného projektu z roku 2016.
This is an archived web site for a project that ended in 2016.
 
Koncert Performance

Konrad Korabiewski/Slavo Krekovič

Art Book Orchestra a solo
Čt 30.5. - 21:30

Projekt Konrada Korabiewského "The Art Book Orchestra" představuje zvukové kompozice zabudované do pěti knih, které jsou jediným zdrojem zvuku. Knihy s názvem 'Affected As Only A Human Being Can Be' vznikly ve spolupráci Konrada Korabiewskeho a Litten, umělkyní pracující se smíšenými médii. Projekt spojuje zvukové umění, experimentální hudbu, výtvarné a knižní umění protkané do taktilní, multimediální a digitálně interaktivní podoby. Skladatel a autor projektu Konrad Korabiewski prostřednictým interakce s audiovizuálními kapitolami knih naživo a v reálném čase vytváří zvukové krajiny. Intenzivní a proměnlivá atmosféra koncertu je charakteristická výrazným smyslem pro prostor a hloubku zvuku.

Mezinárodně oceňovaný multimediální umělec a skladatel Konrad Korabiewski (DK/Pl) se věnuje elektronické a elektroakustické hudbě. Zaměřuje se na ponor, obsah, atmosféru a prožitek z poslechu. Spíš než digitální technologie zkoumá synestézii - kombinaci smyslových vjemů, a zvukové a hudební zprostředkování obsahu.V roce 2011 se stal vítězem mezinárodní soutěže Europe - A Sound Panorama. Je jedním z hlavních zakladatelů projektu Skálar - Centra pro zvuk a experimentální hudbu v Seydisfjördure na východě Islandu.

Jako host vystoupí slovenský hudebník, muzikolog, kurátor, organizátor Slavo Krekovič, který je v současné době hostem v Galerii Školská 28 v rámci programu VARP - Visegrad Artist Residency Program - Visual and Sound Arts.

Krekovič patří mezi hybatele slovenské experimentální, elektronické i improvizované hudby. Organizuje festivaly Next a Multiplace, je spoluzakladatelem kulturního centra v Bratislavě A4. Jeho aktivity zahrnují i rozhlasové pořady o experimentální a elektronické hudbě. Jako aktivní hráč vystupoval či vystupuje v projektech Voice Over Noise, Shibuya Motors, Musica falsa et ficta, Kapela snů aj. Pravidelně publikuje články o současné hudbě v mezinárodních magazínech.

Vstupné: 80 Kč – Snížené: 60 Kč