školská 28

komunikační
prostor

Toto je archivní stránka ukončeného projektu z roku 2016.
This is an archived web site for a project that ended in 2016.
 
Koncert

Bergljot (NOR/CZ) + Škvíry & spoje (SK/CZ)

improvizace, minimalismus, ambient, noise
Čt 24.10. - 21:30

Večer se dvěmi mezinárodními projekty, jež spojuje kladný vztah k improvizaci, repetitivním figurám, minimalismu a pohybu mezi tichem a hlukem.

Jazzové improvizační trio Bergljot vzniklo v roce 2008 v Oslo. Kapela prošla rychlým vývojem z běžného jazzového pianového tria do formace, kombinující syntezátor, elektroniku, preparované nástroje, rozličné nalezené zvuky a neortodoxní hrací techniky s minimalistickými improvizačními pásmy.
Dříve známá jako Vojtěch Procházka Trio hraje v současné době ve složení:
Vojtěch Procházka - piano, varhany, syntezátor, elektronika
Adrian Myhr - baskytara, kontrabas
Tore Sandbakken - bicí, perkuse
Skupina pravidelně vystupuje v Německu, Polsku, Francii, Slovensku, Švédsku, Norsku a Česku. Členové kapely jsou zkušení improvizátoři, kteří spolupracovali mimo jiné s Ivarem Grydelandem, Ingarem Zachem, Michelem Donedou, Andreou Neumann, Tetuzi Akiyamou nebo Toshimaru Nakamurou.

Slovensko-české kvarteto Škvíry & spoje využívá repetitivních minimalistických groovů, kdy až nepozorovatelně každý z hráčů přikládá jednu zvukovou vrstvu k předchozí a společně vytvářejí chvílemi meditativní, jindy až transovní plochy. Kapela vznikla před výstupem na horu Baranec (2184 m), třetí nejvyšší vrch Západních Tater.

Dalibor Kocián - vibrafon
Jozef Krupa - bicí
Michal Matějka - elektrická kytara
Petr Vrba - trumpeta, klarinet

Vstupné: 80 Kč – Snížené: 60 Kč