školská 28

komunikační
prostor

Toto je archivní stránka ukončeného projektu z roku 2016.
This is an archived web site for a project that ended in 2016.
 
Koncert Křest CD

Návrh na změnu partitury, 2013

Jolana Havelková & Lucie Vítková
St 9.10. - 20:00

Křest CD Návrh na změnu partitury, 2013
Vizuálně-hudební improvizace Jolany Havelkové a Lucie Vítkové

Autorka partitur a koncepce vizuálně-hudebního projektu Jolana Havelková společně s akordeonistkou a skladatelkou Lucií Vítkovou pokřtí své nové CD s názvem Návrh na změnu partitury. CD obsahuje 18 skladeb, které jsou originální interpretací původních písní Františka Kmocha (hudební skladatel a dirigent, 1848-1912). Booklet CD představuje partitury pozměněné Jolanou Havelkovou, podle kterých hudba na pomezí kompozice a improvizace vznikala.

Svým způsobem jde o hudební topografii. Terénní nahrávky z Kolína a okolí komunikují s charakteristickou zvukovou kulisou každého prostoru. Lucie Vítková pracuje také se specifickou akustikou a se zvuky z prostředí prostřednictvím vlastních nástrojů - akordeon, foukací harmonika, hlas. Na některých místech používá k hudebnímu vyjádření nástroje, které autorky objevily přímo v prostorách, kde se nahrávalo - varhany, klavír, tympány, různé jiné nalezené perkuse a akustické předměty.

Projekt uvede Helena Musilová, CD pokřtí David Dvořák, hudební performance Lucie Vítkové. Jako host večera vystoupí členové Pražského improvizačního orchestru.

CD vydal LOM společně s autorkami. LOM je vydavatelství zaměřené na experimentální (nejen) hudební tvorbu.

Další fotografie 

Jolana Havelková & Lucie Vítková - Návrh na změnu partitury
Deník z nahrávání v Kolíně a v Zásmukách