školská 28

komunikační
prostor

Toto je archivní stránka ukončeného projektu z roku 2016.
This is an archived web site for a project that ended in 2016.
 
Koncert

Zvony proti mlze & Tarnovski

volná improvizace
Po 18.11. - 19:30

Večer dvou premiér experimentujících improvizátorů domácí scény. Sólově vystoupí pardubický Tarnovski a v duu Zbyněk Rohlík a Pavel Bakič jako Zvony proti mlze.

Zvony proti mlze
Údělem velkých těles je štěpení, a tak i pražský kvintet The Pololáníks, sám zrozený vydělením z většího orchestru, dal světu dvoučlenný fragment Zvony proti mlze. Původně čistě studiové duo se uvedlo čtyřmi kusy pro citeru a elektroniku na EP Sagte er, dachte ich (vlastním nákladem & free download); pozdější pokusy s živým samplováním mu dodaly na smělosti a ve Školské tak absolvuje své de facto první živé vystoupení. V současné době též plíživě a v mukách dokončuje nové CD.
Zbyněk Rohlík: kytarová citera, zobcové flétny
Pavel Bakič: laptop

Tarnovski (analog synths, theremin, kalimba, fx, perkuse)
Hrál v kapele Miou Miou (alba u labelů Minty Fresh, Piper Records a Rallye Label). V současné době vystupuje s Gurun Gurun (Home Normal), s IQ+1 a společně s Federselem hraje v projektu Wabi Experience (Nomadic Kids Republic). Kromě scénické muziky a hudby k instalacím se věnuje i remixování (Koen Park, .tape., Park Avenue Music, Nels, Longital, Bratři Orffové, Kora et le Mechanix, Kiddycar...) a tvorbě mixtapů (Proč jsme se nepotkali zaživa?, mixy pro Arctic Circle Radio, Fluid Radio, Secret Thirteen, Headphone Commute, Futuresequence...). Spolu s Ondřejem Ježkem se podílel na kultovní japonské sérii Casiotone Compilation. Spolupracoval mj. s Oldřichem Janotou, japonskými Aus, krautrockery B4 nebo na projektech City: Genetic a A Silent Swaying Breath.

Vstupné: 80 Kč – Snížené: 60 Kč

Další fotografie 

jara tarnovski
tarnovski
zvony proti mlze