školská 28

komunikační
prostor

Toto je archivní stránka ukončeného projektu z roku 2016.
This is an archived web site for a project that ended in 2016.
 
Křest knihy

S–rové dřevo šptně HŘÍ & Ora Pro Nobis

Křest nové knížky Oldřicha Janoty
St 28.5. - 19:00

Oznamujeme, že se pravděpodobně podaří včas vydat knihu Oldřicha Janoty S-rové dřvo šptně hří (v pondělí má být vytištěna, v úterý zkompletována a ve středu 28.5. uvedena v Praze.

Kniha má 84 černobílých stran, vazba je šitá, obálka ručně lepená a existují celkem tři varianty obálek - fialová, zelená a modrá. Vychází vlastním nákladem s laskavou pomocí soukromých sponzorů v počtu pouhých 200 výtisků. Kniha, zkráceně zvaná HŘÍ, obsahuje literární texty a eseje O.J. z poslední doby, jeho komiksy na téma "Protinožci" a"Leváci" a rovněž 28 autorových kreseb v jednotažkovém stylu se zrcadlově psanými popiskami.

Na knize spolupracoval Jakub Němeček, který ji vysázel a graficky upravil. "Věnováno s láskou všem kravám, které nepochopily princip elektrického ohradníku, všem vězňům informace v současné společnosti."

Oldřich Janota a Jakub Němeček představí knihu – soubor úvah a kreseb na téma neviditelných elektrických ohradníků, novodobých informačních ohrad pro dyslektiky, dysgrafiky, dysprozodiky a všechna další dys.

Součástí večera bude vernisáž autorových kreseb ze zrcadlových cyklů Protinožci, Leváci a Okrajový autor, spojená s koncertem vokálního souboru ORA PRO NOBIS, jenž přednese civilizační opus "Vlaku žádáme".

Věnováno všem, které někdy uvěznily novodobé dveře, které již nemají kliky.

About the Artist 

Attachment