školská 28

komunikační
prostor

Toto je archivní stránka ukončeného projektu z roku 2016.
This is an archived web site for a project that ended in 2016.
 
Koncert

Kovy Voda Vzduch

Gustavo Costa, Martin Janíček, Marek Matvija
Po 16.6. - 20:00

Večer improvizované hudby s portugalským skladatelem a hráčem na perkuse Gustavo Costou, zvukovým umělcem Martinem Janíčkem a hráčem na japonskou flétnu šakuhači Markem Matvijou. 

Gustavo Costa (1976) studoval postgraguálně sonologii na královské akademii v Haagu; hrál napříč Evropou, USA a Japonskem; spolupracoval s Johnem Zornem, Arthurem Doylem či Jamie Saftem. Jeho diskografie zahrnuje mimo jiné prestižní vydavatelství Tzadik a Sonoscopia. Žije v Portu, kde navrhuje a vyrábí vlastní hudební nástroje. Jeho koncert v Galerii Školská 28 je jeho prvním vystoupením v České republice.

Zvukový umělec, hudebník a výtvarník Martin Janíček (1961) představí svůj nový akustický objekt Zvukový mrak. Hudební nástroj rozeznívaný dotykem rukou a různými předměty zní bohatými témbry a plochami.

Flétna šakuhači je nástroj japonské duchovní hudby, kterou Marek Matvija (1985) studuje u japonského mistra Kifu Micuhašiho. Vývojem nových herních technik posunuje hranice tohoto tradičního nástroje, kterého využívá v soudobé a improvizované hudbě.

Koncert pořádá Galerie Školská 28 ve spolupráci s Para Ekipa.

Vstupné: 80 Kč – Snížené: 60 Kč

Další fotografie