školská 28

komunikační
prostor

Toto je archivní stránka ukončeného projektu z roku 2016.
This is an archived web site for a project that ended in 2016.
 

Rezidence

Otevřené ateliéry

Galerie Školská 28 považuje tvůrčí pobyty za důležitou součást své programové náplně a umělecké praxe. Projekt Otevřené ateliéry iniciovala Linhartova nadace v roce 2006, kdy sídlil v Dolních Počernicích. Ročně hostil přes 12 umělců z celého světa a byl partnerem UNESCO - Aschberg Bursares for Artists v rámci International Fund for the Promotion of Culture. Od roku 2009 je program přemístěn do centra Prahy a hostí 4 až 6 umělců ročně, pobyty trvají většinou jeden až tři měsíce. Programová náplň Otevřených ateliérů je propojena s programem Komunikačního prostoru Školská 28, zaměřeným na prezentaci současného umění, vzdělávání a výzkumu. Účastníci rezidenčních programů zde mají možnost prezentovat svoji práci. Tvůrčí pobyty se snažíme realizovat dle potřeb jednotlivých projektů a umělců v souladu s tématy, které galerii oslovují , fyzické a finanční podmínky se rok od roku mění.

Projekt tvůrčích pobytů probíhá celoročně a je podpořen grantem Magistrátu hlavního města Prahy, Ministerstvem kultury ČR a v případě jednotlivých pobytů také dalších institucí, například Mezinárodním visegradským fondem.

Jak se přihlásit

V současné době čerpáme z dosavadních přihlášek k tvůrčím pobytům a realizujeme tvůrčí pobyty v rámci Visegrad Artist Residency Program. Minimálně do konce roku 2014 neplánujeme zveřejnit výzvu k podání projektů.

Seznam rezidentů …