školská 28

komunikační
prostor

Toto je archivní stránka ukončeného projektu z roku 2016.
This is an archived web site for a project that ended in 2016.
 
Prezentace

Dani Burrows

Exchanging Food and Ideas
Program TALKS spolku Are / CCP
Pá 19.6. - 19:00

Prezentace Dani Burrows, ředitelky pro strategii Delfina Foundation v Londýně, se zaměří na význam mezinárodní výměny pro uměleckou a kurátorskou praxi. Dani bude hovořit o modelu kolaborativní výměny Delfina Foundation, mezi jejíž programy patří mimo jiné mezioborové projekty jako „The Politics of Food“ a „Performance as Process“, a poskytne praktické rady, jak žádat o rezidenci v Londýně a jak z této zkušenosti vytěžit maximum.

Dani Burrows je ředitelkou pro strategii nadace Delfina, která je největším rezidenčním prostorem v Londýně podporujícím umělce, kurátory, spisovatele a teoretiky. Nadace programem veřejných akcí přispívá ke kritickému diskurzu týkajícího se vztahu současného umění a všedního života. Dani Burrows má na starosti tvorbu nových uměleckých programů a partnerství s řadou organizací i jednotlivců v různých fázích jejich kariéry, současně spolupracuje s umělci, kurátory a teoretiky před zahájením a v průběhu jejich rezidence. Před angažmá v Delfina Foundation Dani Burrows mimo jiné organizovala výstavy v rámci Bidoun Projects a diskusní program v MoMA PS1.

Od roku 2007 podpořila Delfina Foundation přes 250 umělců pokračujíce v poslání Delfina Studios Trust, který podpořil stovky tvůrců včetně více než desítky kandidátů Turner Prize.

Delfina Foundation, 29/31 Catherine Place, London, SW1E 6DY

Prezentace Dani Burrows vzniká v rámci programu TALKS, kterou spolek Are / CCP připravuje díky podpoře MInisterstva kultury ČR a Hlavního města Prahy. Partnerem je České centrum v Londýně, které také otevřenou výzvu rezidence v Delfině pro české rezidenty iniciuje.

Připraveno ve spolupráci s Galerií Školská 28.

Pohoštění Klub Avu.